fredag 29. januar 2010

Kokosnøtt

Pappa`n her i huset kommer av og til med nye og sjeldne frukt og grønsaker fra sine handleturer. For et par uker kom det da en kokosnøtt fra handleposen.
Og lille prinsen har VELDIG lenge ventet på at noe må skje med denne kokosnøtten.
Så i går ble endelig den offiselle åpnngen av kokosnøtt. Først en liten sag for å få i det hele tatt hull i denne harde nøtten, vi hadde jo ikke så stor nøtteknekker.... Første smakeprøve ble melken, men den synes lille prinsen var noe særlig, men pappa drakk det selvfølgelig opp som den tøffingen han er:)
Så den stor kjøttkniven for å sprette den helt opp.

Og simsalabim slik ser kokosnøtten inni. SÅ RART MED KOKOSNØTT synses lille prinsen.

MEN å spise , NEI det var for skummelt for min lille konservative prins...

Derimot er Tinka er åpen for alle nye matsorter uten om hundemat!!
Vi andre tok også en smak - og ja det smaker ... som nøtt:)

lørdag 23. januar 2010

Bursdag er en fin ting

Onsdag ble jeg et år eldre. Og den mest overraskende gaven fikk jeg fra Krøllemikkel min julegavekalendervenn. Hun hadde laget et nydelig Tilda Engel til meg. Jeg ble både veldig rørt og glad:) Så igjen TUSEN TAKK TIL DEG KRØLLEMIKKEL.
Mannen kom hjem med favenen full av tulipaner til meg. Jeg elsker tulipaner på denne tiden av året, det minner meg om at nå kommer våren snart!!

Av min kjære gode snille Marie fikk jeg en svær bøtte korg fylt med de hærligste små pakker som jeg kosa meg med til langt utover bursdagsnatten. Noe av innholdet kommer sikkert til å bli vist fram. I tilegg fikk jeg penger av mamman min som jeg skal kjøpe kjole fra Ellen design. Har snart brukt opp den jeg kjøpte i oktober.

Opp i all bursdagsfeiring har jeg fått ferdig 3 kluter. En med apemønster , en med kirsbær og en god gammel ronilla klut. Brukt 106 gr av garnlageret, minker veldig sakte...

mandag 18. januar 2010

Akebakken vår:)

Vi synes vi har verdens beste akebakke. I helga var det full aktivitet både dag og kveld:)

Tinka trente løp opp og ned bakken, først opp og først ned!!


Her gjelder det å holde seg fast i svingen- det går unna, vær dere sikker!

Til og med pappan måtte prøve bakken til stor glede for lille prinsen som fikk sitte på og alle de andre som ville prøve å kappake med pappan.
Hærlig akehelg i Nerklubben:)

søndag 17. januar 2010

Farvell til pepperkakelandsbyen


Hele julen har denne pepperkakelandsbyen vært vår stolthet og glede. Men nå er tiden inne for å si farvell til jul og pepperkakelandsbyer. Nå er det ventetid på 11 måneder til neste byggeperiode.

Klar til å bæres ut. En forventningsfull liten gutt som gleder seg til en smak av alt det gode som er på. I tilegg er det 11 andre barn som også skal hjelpe til med den store knusingen.


Med små hammere går det som smurt!

Største huset ble et fellesprosjekt og kun med håndmakt. Når 12 par hender bokser alt de kan er blir huset til smuler på få sekunder.

Restene...


Litt pepperkakegodbiter blir det også på både hest og okse:) Alle veldig fornøyd!

søndag 10. januar 2010

Jeg er en kreativ blogger, Takker for den:)

Jeg har fått tilsendt en kreativ blogger award fra Ellen . Takker for den:). Hos Ellen blomster kreativiten stort fortiden med de vakreste kjoler som blir tryllet fram fra hennes maskin. Jeg har en, men det blir garantert flere--ønsker meg en som bursdagspresang - og det nærmer seg bursdagen min med stormskritt:)


Med awarden følger det en utfordring om å komme med 7 fakta om seg selv7 fakta om Brit
1. Jeg vært med å sunget på 3 cd`er
2. Jeg kan gå ut i spagaten
3. Har deler av hele slekthistorien min beskrevet i to veldige kjente romanserier her i landet.
4. Elsker å gå på loppemarked
5. John Irwing er min favoritt forfatter
6. Har ca 7500 servietter
7. Har i min barndom fra 1970 til 1980bodd i hus uten varmt vann , do og bad- Altså gått på utedo i hele min barndom- mulig derfor preget av litt " anna fra ødemarken" syndrom.
Jeg gir denne awarden videre til 7 kreative damer, dette er nok damer som kanskje har fått slike awarder fra før , men de fortjener de alle og har dere tid og ikke har vært på besøk hos disse jentene/damene anbefales det på det varmeste:)
Martotopia ei jente som syr de vakreste artigste kjoler og som samler på klær og gjenstander fra de gode gamle dager.
Hedis kreative sider hun deler ut sine gode ideer til alle som vil ha. Laget en fantastisk idejulekalender på bloggen sin i 2009.
Mimounas hobbyblogg i november fikk hun kasse med uvenngarn. Garn som egentlig ingen vil ha og ingen greier å finne noe å strikke av, Derimot har mimounas greidd å trylle fram de utroligste produkter av disse garnnøstene og lært meg at ingen ting trenger å kastes!!
Pillepalle For at hun hele tiden gir meg inspirasjon for nye fargekombinasjoner på interiør. Og for at hun har blitt min gode bloggvenninde
Englekyss Denne damen har blant annet en artig serie med bilde av sitt kjøkkenvindu med årstidens forandring når det gjelder blomster og interiør. Hun gir mange gode mattips og masse fint på interiørideer.
Krøllemikkel Min fantastiske kalendervenn fra 2009. Hun er en kløpper både med symaskin og pinner.
Frk.Maya`sloft: Her får du masse morsomme ideer - laget ut av f.eks lageret i hobbyskuffa. Ut av den laget hun en ide julekalender som inspirerte både meg og min datter til å lage hennes kreative julepyntkreasjoner:)
Reglene for denne awarden er
1. Kopier awarden til bloggen din
2. Link til den personen som ga den awarden
3. Fortell 7 fakta om deg selv
4. Velg 7 andre du vil sende awarden til
5. Legg igjen en kommentar i bloggen deres slik at de får vite om denne awarden
Ønsker alle en deilig søndag:)

fredag 8. januar 2010

Eier av en melodi grand prix bukett :)

I går var jeg på Ørlandet med 5 av mine sangelever + ei eldre jente fra kulturskolen på Melodi Grand Prix lokal. De gjorde en kjempe jobb alle sammen. Denne "mønstringen" skulle vise hva talenter fra de ulike kystkulturskolekommunene rundt og i Ørland. En fra hver av de 5 ulike kommunene fikk det heldige loddet å delta i kveld som oppvarming til den første delfinalen.
Den yngste sangeleven min sjarmerte seg dit og jeg håper hun fikk en kjempe opplevelse av å synge Malin Reitan sin PANG for 3000 publikumer i flyhangaren!!
Jeg som representant for kulturskolen ble den svært heldige eier av en grand prix bukett. Jeg har virkelig stått på for å få den helt hjem til Frøya i minus 10 grader både på Ørlandet og her.
50 hvite tulipaner er utrolig flott og jeg har nok aldri hatt en så eksklusiv bukett i mitt hjem:)

Her er en av jentegjengene som øver på koregrafi på Rocking around the christmas tree.
Inni mellom MYE VENTING fikk man tid til strikking. To gule kluter med mønsteret Happy 2010 ble ferdig. Dette har vært en runde på hobbyboden, hemmelig klut strikking med en deloppgave fordelt på 6 dager. GØY og akkurat stor nok til å gjøre seg ferdig med en runde før leggetid:) Nå er det ny utfordring, skal bli spennende å se hvordan den ender i design.

søndag 3. januar 2010

Arv på 7396 gram garn:)

Jeg veier og teller og veier og teller mine garnnøster , kanskje blir jeg ferdig i kveld, men er litt usikker...

Dette har nemelig tatt mye tid å organisere den store skatten med garn som jeg arvet etter moren til min mann. Her er det mye nostalgi.
Heilo garn til 6.95 kroner. Dette var nok tenkt til genser til en av guttene hennes for her var det hele 1200 gram i 3 f.skj farger, med grå som hovedfargen. Hvem har ikke gått med gensere strikket i triplexgarn. Alle mine var ihvertfall strikket i det på 70 tallet. Perlekrepp husker jeg bare vagt. Kanskje var det brukt til babygarn . I hvert fall var Lanett ofte brukt til det.

Og se her; Fritidsgarn fra den tiden de var i hesper og til med et Lopi garn fant jeg fra Island!
300 gram peer gynt garn er alltid ok og finull fra rauma har jeg jo masse fra før så det går fint i den samlingen.
Og så finner en jo masse rart man aldri har hørt om!! Fluffy, Bingo og Boucle er nytt for meg!
Og hadde det ikke vært for mimounas blogg hadde jeg nok hivd dette. Men hun har virkelig inpsirert meg til at også uvenn garn som vi kaller det på hobbyboden kan brukes , kanskje det heller burde hete utfordring garn. Hun har klart å lage de utroligste produkter med garn fylt med f.eks syntetiske fibrer og akryl!! Så derfor gleder jeg meg ekstra til å ta i bruk all dette rare garnet for da må jeg virkelig prøve å være idee rik og kreativ!! Anbefaler dere å ta dere en tur innom Mimounas å se hva hun tryller fram, hun står blant mine favoritter og trykk på navnet i dette innlegget kommer dere direkte inn:

1330 gram bestod av 2 tråds spelsaugarn. Noe jeg tror mor Marie har brukt til veving. Men jeg tror jeg kan strikke av det. Tar gjerne i mot råd på dette!!

I tilegg var det 1650 gram hvor det var spesifisert at dette var 2 tråds åkle garn. I forhold til det andre 2 tråds garnet virket dette åklegarnet hardere.
Kanskje kan jeg selge det ? Kanskje skal jeg lære meg å veve? Kanskje kan jeg strikke av det ogt tove ting?? Gi meg tips!!
Og resultatet fra den store skattesøppelposen fra mor Marie var som sagt 7396 gram garn.
OG NÅ ER DET TILBAKE TIL GARNVAREOPPTELLINGEN..., for jeg er så langt i fra ferdig!!

lørdag 2. januar 2010

Kommet i gang med strikkingen igjen:)

Ikke det at jeg vært hyperaktiv innen strikking i romjula heller , men i hvert fall blitt litt tv/film strikking om kveldene.
Endelig fått strikket mitt første Calorimetry , inspirasjonen fant jeg på Hedis kreative sider som også hadde linket til oppskriften her.
Kluter er utmerket tv strikk og to ble ferdig i romjula. Og dermed har gavekorgen allerede fått to produkter
På hobbyboden er jeg med i alongen : Ingen bønn , som betyr at garnlageret skal ned. Første mål er 10 kg. Jeg har et ekstremt garnlager, har hamstret garn de siste årene virker det som. Holder på med vareopptelling i helga og frykter at det kan nærme seg 50 kg!!!!!!............. Så i år er det ikke lov å kjøpe garn, men kan få eller bytte:) Det første bidraget i denne alongen er pulsvanter til kaillen i Topp tå garn. Her fant jeg igjen inspirasjon i bloggen til Heidis kreative sider.
Nå skulle jeg hatt en lue i samme ribbestrikkete mønsteret med topp tå , men er usikker hvor mye jeg skal legge opp. Tar gjerne mot gode råd!!
Har også startet opp med kattevotter i P2 garn som jeg også har en drøss av i lageret.

Og til slutt; dette kunne være det nye bildet på leverpostei boksen. Tenk at jeg har en gutt med DET strålende smilet. Det gjør dagen god:)

fredag 1. januar 2010

Godt Nyttår

I går var vi samlet 18 stykker til flott feiring av gamle året og å ønske det nye året velkommen her i Nerklubben. Dette bildet synes jeg er fantastisk flott med Sigurd sammen med voksen kameraten Trond. Det var fullmåne med måneformørkelse denne nyttårsaften noe som vi i vår generasjon sikkert bare for oppleve denne nyttårsaftenen. Her har fotografen Eva fått med seg alt på et bilde.
Etter middag vandret store og små bort til " villmarksleiren" vår hvor guttene før på dagen hadde laget snøsofa og satt opp lavoen. Her går vi i fakkeltog mot oppråde. Stemningsfull nyttårsaften på Frøya med så mye snø og måneskinn.

Kosa oss bort ved leiren i nesten 2 timer, med varm gløgg, bål og masse artig små fyrverkeri gikk det kjempe greitt.



Billedteksten kunne her være Gjeterne på marken, som såg himmelen skue i uendelig lys :)
Fotografen til alle disse vakre stemningfulle bilder er Eva og Trond, og ønske for 2010 er NYTT FOTOAPPARAT som bl.a kan ta slike bilder i mørkre!!
Ønsker alle som titter innom meg et RIKTIG GODT NYTTÅR:)