søndag 28. februar 2010

Gullkjolen ble ferdig på Petter`s 5 mils innspurt!!

Jippi !! Både Petter og Æ klarte å nå vårt inviduelle gull på Ol siste dag, han på 5 mila og Æ med gullkjolen som var et av mine Ol strikk produkter.
Ta dere en tur innom Ol strikk bloggen å se de andres deltageres innslag, noen stiller klart i maratonklassen når det gjelder produkter!!!

Jeg ble veldig fornøyd med kjolen som forsåvidet var lettstrikket , men som vanlig tolmodighetsprøve når det gjelder montering... det er det uansett for meg... MEN BLE FERDIG, og det beste av alt fikk også brukt opp 550 gram Pt3 garn fra mitt gedigne lager!!
Hadde jo egentlig tatt med et produkt til - et kariuskjerf - men innser at det ikke blir ferdig i løpet av denne siste ol natten , kommet halvveis.
Kom nemelig på at jeg også var med i alongen topp til tå hvor et par votter skulle vært ferdig i løpet av februar og det rakk jeg akkurat . Et par tova votter til Sigurd , strikket i dobbel P2 garn, brukt 65 gram:) Oppskriftet fant jeg i romjulen hos Heidis kreative sider, takker for at du deler så villig Heidi:)

torsdag 25. februar 2010

Bæ bæ villsauer

I 2009 tok vi over en villsaubestning på ca 60 sau. De "bor" på tre forskjellige øyer sammen med samarbeidspartner våre sine villsauer som også teller ca 60. I vinter har vi på Frøya hatt VINTER med SNØ som har gjort at vi må fore mer med ekstra høy enn tidligere.
Og høyet må selvsagt fraktes med båt. Tinka sitter spent fremst i båten og venter på første syn av villsauen.
Og flere er spent - Er det tid for MAT??

De virker ganske så høflige og dresserte - slow sheep walking til matfatet!

Og her ved matområdet - Vi venter og venter...

Maten serveres og legges ut i lang lang rekke i forhekken.

Her har vi nærbilde av noen flotte eksemplarer. Vil du lese og lære mer om villsauen ta en titt HER:)
Jeg minner også om påskeeggblogglotteriet mitt som du kan delta på ved å gå inn HER:)

tirsdag 23. februar 2010

Feiring av over 30 000 besøkende med påskeeggblogglotteripremie

Har jo sett at min lille blogg har kommet opp i over 30000 besøkende og er veldig ydmyk og takknemelig i forhold til dette besøktallet . Bloggen og bloggbesøkrundene har blitt en kjær tileggshobby som gjør at jeg har blitt " kjent" med mange spennende og kreative mennekser rundt i blogglandet. Her får jeg inpspirasjon til strikking, interiør, loppisfunn, hverdagsglimt, foto og faller i staver over fine syprodukter.
Hvordan jeg skulle lage feststemning rundt denne feiringen har jeg fundert en stund på , resultatet ble etter inspirasjon fra mitt julegavekalenderlotteri og gi bort et anderledes påskeegg.
Påskeegget vil bli 10 gaver fordelt fra palmelørdag og fram til 2.påskedag. Det kommer ikke til å inneholde så mye smågodt siden jeg representerer det sunne alternativet som Roede kursleder, men som smågaver som den som vinner liker/ønsker og som har med hobbyen og aktiviteten å gjøre til vedkommende i sin egen blogg. Altså det kan bli alt fra garn, scrapping, kortlaging, sying, foto, interiør, helse, hygiene, oppskrifter, hjemmelagede produkter . Who`s know??:)
Gavene blir laget i 10 små gaver merket med dato og navn på de ulike påskedagene.

SÅ HER ER DET BARE Å HIVE SEG PÅ Å TA LODD.
1.lodd : Kommentar under dette innlegget
1.lodd: Følger av bloggen min ( er du allerede følger av bloggen min får du selvsagt 1 lodd, men du må ha lagt i kommentar hvor du også forteller at du allerde er følger)
1.lodd: Legg link til denne påskeggblogglotteripremie i din blogg( jeg liker å lage lange ord)
I kommentaren din skriv gjerne hva du kunne ønske et slikt spesial egg skulle innholde:)
ANONYME uten BLOGG LINK må skrive navn under kommentaren slik at jeg og du kan få kontakt h vis du vinner- å dere må huske å ta en titt innom her i løpet av søndag 7.mars
FRIST FOR Å TA LODD ER FREDAG 5.MARS - trekningen av PÅSKEEGGPREMIEN BLIR SØNDAG 7.MARS.
Ps. jeg har en til påskeegglotteri på min slankeblogg Mitt liv mot liv , muligheter for lodd her også. Her vil gavene bli enda mer mot sunne alternativ og velvære:)

søndag 21. februar 2010

22 effektive minusgrader, men likevel vårtegn i Nerklubben

I dag har det blåst liten kuling her ute i havgapet, med minus 11 grader på gradestokken blir det sånn ca 22 effektive minusgrader etter målinger fra meteorologisk insitutt. KALDT!!! Inne har varm vannet frøset på kjøkkenet og kald vannet på badet. Men vi er så heldig å ha både varmt og kaldt på lille do/bøttekottet:) Vi fyrer i både kjøkkenovn og stueovn, og jeg har funnet ut at i dag lukter det slik som hos bestemor når hun sprengfyrte i kjøkkenovnen sin.

MEN SE HVA JEG FNNER UTE I BLOMSTERBEDET- EN FORSKREMT FORFROSSET SNØKLOKKE!! Det gir masse håp om at snart er det VÅR:)
I fjøset har to tvilling kje sett dagens lys. Her er lille prinsen med Jasmin.

Lille Jasmin er kjempe sosial og leken, men lille tvilling Harry er noe beskjeden- ser bare rompa til han her..
Og den før så berømmelig akebakken vår - har nå blitt til en isbelagt bobbane eller isbre.
Jeg har ikke kjørt bil ned til gårdsplassen på over 14 dager og den enkleste måten å komme helskinnet ned er å gjøre som lille prinsen - ake på baken. Men mor i huset har ordnet seg med isbrodder å leker hun bestiger Mount Everest hver dag:)

lørdag 20. februar 2010

Noen småprodukter og prossen i Ol strikk

Det har blitt matchende ribbestrikket skjerf til lille prinsen sin lue. 94 gram freestyle forsvunnet:)
Nye raggsokker til kaillen- mange små rester som ble til noe nyttig - 112 gram borte vekk:)

Reste ronilla vaskeklut til påskehygienen. Små stakkarslige 22 gram ble brukt opp.

Hemmelig klut prosjekt på hobbyboden som var motiver HB 2010. Skjønner jo at det skal bety hobbyboden, men nu i disse ol tider med så mange trønderolmestere må dette bli "karskkluten" med intialene HB for heimbrent - ekte trøndersk vare. 50 gram bommulsgarn forsvant herved fra garnlageret:)
Til nå i februar har jeg brukt 288. Tilsammen i 2010 strikket bort 799 gram- snart mot kiloen!!

Og hvordan går det med ol strikkinga. Etter en litt dårlig start sist helg begynner gull kjolen endelig å ta litt fart. For dere skjønner jo at fargene er bevist valg for gull og bronsje- så får jeg pynte opp med smykker av sølv når jeg ikleder meg stasen.


Innimellom strikking og ol titting prøver jeg fortsatt å leve sunt og riktig . Dette er en skikkelig knaskelekkerbisk med ca 100 kalorier, gulerøtter, stangselleri, agurk og en liten dæsj lettrømmedipp:)

onsdag 10. februar 2010

ol strikk

I morgen starter OL !! Jeg må bare innrømme at jeg er litt mer enn vanlig sportshekta når det gjelder vinteridrett på tv. Spesielt skøyte, skiskyting, langrenn, hopp, kombinert, curlig... ja egentlig det meste... På hobbyboden har vi som er kanskje mer enn litt mer vanlig interessert ordnet oss med ol strikk så får vi gjort noe nyttig også mens vi heier oss hese på heltene våre. Ta dere gjerne en tur innom bloggen etterhvert som ol produktene blir lagt inn.
Mine planlagte produkter er en strikka kjole fra Rauma. Kjøpte garnet på fabrikken oktober 2008 og nå skal endelig kjolen bli en virkelighet.

Når det blir alt for intenst kan jeg bytte om til et enkelt baktusskjerf.
Startskuddet går selvfølgelig ikke før 00.01 12.02.


På den tiden er jeg kommet meg ned til Asker for i helga blir det også skole mellom OL aktivitetene. Disse dagene framover blir det nemelig Grete Roede skolen del 1 for nye kursledere. GLEDER MEG:)

onsdag 3. februar 2010

Felles siesta:)

Hærlig med felles siesta sammen med pappan i skuvsenga!!!

tirsdag 2. februar 2010

Januar oppsumering av strikkeprodukt

Det ble sokker til far strikket av raggegarn rester arvet fra mamman til kaillen:) 116 gram forsvant fra strikkelageret. Jeg er jo også med i 52 par sokker på et år, men det går VELDIG sakte i prosessen. Skal være ferdig i slutten av mai og jeg har kommet til sokk nr 6...., bare 46 igjen....
Baggy lue strikket til ei ung jente i alfa garn og vips så var 108 gram borte vekk

Til slutt en lynrask guttelue til lille prinsen i neonturkis slik at han kan vises i ute i barnhagen.
Strikket i freestyle og brukte 58 gram.
Tilsammen i januar har jeg nå slanket garnlageret med 511 gram. Litt lite men er i hvert fall i gang!!!