søndag 3. januar 2010

Arv på 7396 gram garn:)

Jeg veier og teller og veier og teller mine garnnøster , kanskje blir jeg ferdig i kveld, men er litt usikker...

Dette har nemelig tatt mye tid å organisere den store skatten med garn som jeg arvet etter moren til min mann. Her er det mye nostalgi.
Heilo garn til 6.95 kroner. Dette var nok tenkt til genser til en av guttene hennes for her var det hele 1200 gram i 3 f.skj farger, med grå som hovedfargen. Hvem har ikke gått med gensere strikket i triplexgarn. Alle mine var ihvertfall strikket i det på 70 tallet. Perlekrepp husker jeg bare vagt. Kanskje var det brukt til babygarn . I hvert fall var Lanett ofte brukt til det.

Og se her; Fritidsgarn fra den tiden de var i hesper og til med et Lopi garn fant jeg fra Island!
300 gram peer gynt garn er alltid ok og finull fra rauma har jeg jo masse fra før så det går fint i den samlingen.
Og så finner en jo masse rart man aldri har hørt om!! Fluffy, Bingo og Boucle er nytt for meg!
Og hadde det ikke vært for mimounas blogg hadde jeg nok hivd dette. Men hun har virkelig inpsirert meg til at også uvenn garn som vi kaller det på hobbyboden kan brukes , kanskje det heller burde hete utfordring garn. Hun har klart å lage de utroligste produkter med garn fylt med f.eks syntetiske fibrer og akryl!! Så derfor gleder jeg meg ekstra til å ta i bruk all dette rare garnet for da må jeg virkelig prøve å være idee rik og kreativ!! Anbefaler dere å ta dere en tur innom Mimounas å se hva hun tryller fram, hun står blant mine favoritter og trykk på navnet i dette innlegget kommer dere direkte inn:

1330 gram bestod av 2 tråds spelsaugarn. Noe jeg tror mor Marie har brukt til veving. Men jeg tror jeg kan strikke av det. Tar gjerne i mot råd på dette!!

I tilegg var det 1650 gram hvor det var spesifisert at dette var 2 tråds åkle garn. I forhold til det andre 2 tråds garnet virket dette åklegarnet hardere.
Kanskje kan jeg selge det ? Kanskje skal jeg lære meg å veve? Kanskje kan jeg strikke av det ogt tove ting?? Gi meg tips!!
Og resultatet fra den store skattesøppelposen fra mor Marie var som sagt 7396 gram garn.
OG NÅ ER DET TILBAKE TIL GARNVAREOPPTELLINGEN..., for jeg er så langt i fra ferdig!!

21 kommentarer:

 1. For en skatt!! Du har masse og bryne deg på der. Men Lanett er jo et garn som er høyst oppedgående selv i dag. Brukes til tynne plagg og babyplagg.

  SvarSlett
 2. Har du sett!!! Dette var nostalgi!
  Jeg husker mye av det garnet du har der! Triplex var som du sier det garnet som sammen med Peer Gynt
  som var det vi brukte;)) virkelig artig å se, så takk for det;))
  Klem!

  SvarSlett
 3. Oi...her var det godt, gammalt garn......kjenner òg att både triplex og fleire av dei andre sortane......
  Eg har òg ein del vevgarn liggande som eg gjerne skulle brukt til noko.
  No ventar eg spent på kva råd du får.......har prøvd å tove det, med heller dårleg resultat.
  Lukke til!

  SvarSlett
 4. Så herlig å få arve så mye garn :D må være en fryd :D håper du finner bruksområder til det, og det gjør du nok :)

  SvarSlett
 5. Så heldig du er!
  Arvet masse "hobbyting" etter min svigermor da de flyttet fra hus til leilighet, men ikke så mye garn:(
  Kos deg.

  SvarSlett
 6. For en arv og skatt du har fått! Kjenner igjen mange av nøstene, og du har helt rett ang Mimouna og inspirasjon til alle rara nøster. Kos deg ,-)

  SvarSlett
 7. Vilken skatt du fått att botanisera av. Det kan bli många sköna ting av det.
  Ha det gott.
  Kramis Birgitta

  SvarSlett
 8. det var en flott skatt vil jeg si, mye kjekkt garn!
  Blir morro å se hva du får ut av dette :)
  ha ett godt nyttår :)

  SvarSlett
 9. Hei.Så mye fint garn.Kjempe fine farger.Ja det er bare å sett i gang å bruke av det.Har ei stund av alt det dær.Ønsker deg en riktig fin start på det nye året.Klem fra Bodil..

  SvarSlett
 10. Oii så mye fine garnnøster og fine farger, garn er noe jeg ikke he noe peiling på, men er sikker på at dette kjem du te å lage mye fint av.

  Ha ei flott uke:)

  SvarSlett
 11. Du verden, så mye fint garn! Ble nesten tårer i øynene mine nå:-)
  Jeg fikk med meg noe garn fra mamma sitt lager, og jeg har lagret det med andakt. Hun hadde mere igjen, men jeg fikk ikke med meg mere. Så oppi alt det triste, så er det fint å tenke på henne når jeg strikker med det garnet.
  Har jeg ønsket deg godt nyttår? Hvis ikke, så gjør jeg det nå! :-)
  Gleder meg til å besøke bloggen din mange ganger i 2010:-)
  Ha en flott dag!
  Klem!

  SvarSlett
 12. Jøss så artig da. Alltid gøy med garn selv om man ikke umiddelbart ser hva det skal brukes til :) Jeg er enig med deg at Mimouna er stedet å gå når man trenger inspirasjon til bruk av litt snålt garn, men det er utrolig hva du kan finne på selv også. Jeg har strikket en lue i Perlekrepp, og garnet var morsomt, men ikke noe jeg savner å finne i butikken, selv om mange blir rett så nostalgiske når de ser det :) Godt nytt år forresten, klem

  SvarSlett
 13. Heisann Brit. Du må sjekke bloggen til Nina. Link finner du i Pias verden. Hun har strikket noen nydelig lange strømper. Sånne må du lage til deg selv du som er så flink med pinner. Stilig sammen med kjole:)
  Og så har jeg prøvd å finne bloggen til den unga jenta du snakket om som syr så mye fint. Men jeg finner den ikke. Hjelp! :)

  SvarSlett
 14. For en herlig pose med skatter :-)
  Kos deg masse med garnet!

  SvarSlett
 15. Her var det mye gammelt og kjent. Mamma strikket av mange av de garnsortene da jeg var liten. Husker vi fikk lov til å hjelpe til med å nøste opp de store buntene. Tror nok du klarer å få brukt mye av dette - du er vel ikke så lite kreativ du heller. Har også planer om å få ned garnlageret mitt ytterligere, kanskje jeg må hive meg på den alongen? Kos deg med alt det nye garnet - det er moro å planlegge.

  SvarSlett
 16. så mykje nydeleg og spanande!

  SvarSlett
 17. Herlighet så mye flott. Ja nå er julen over og hverdagen i gang, var litt tungt å starte på jobb igjen etter 2 ukers ferie. håper du og dine også har det fint i det nye året. Du spurte hvor mye Pt2 det går til et pas votter - ca 100g (brukte jeg).

  SvarSlett
 18. Så masse garn!
  Da ser vi hva du blir opptatt med i dette året.
  Vinterklem fra nord : )

  SvarSlett
 19. Så mye spennende garn med fine farger. Kjenner igjen mange av de garntypene. Vi strikket nok mer gensere og ullbukser til ungene våre da de var små. Her har du mye å eksperimentere med. Må nok innom for å se om du viser oss noe senere.

  SvarSlett
 20. Ohhh ja det var litt av en skatt du har fått
  Har en søppelsekk liggende på lofte med litt av ditt og litt av datt etter pappas kone..
  Må bare innrømme at den enda etter noen år ikke er sortert :")
  Men skal følge med bloggen du anbefalte så jeg kan få litt inspirasjon til hva alt det forskjellige garnet kan brukes til :)

  SvarSlett
 21. Oi, masse fint ja!
  Jeg bruker mye Rauma 2-tr. prydvevgarn til brikkevevingen min. Jeg lager jo vikingdrakter, og der er brikkevev fin pynt. Er du interessert i å selge eller bytte bort hespene? Og hvor mye/hvilke farger har du?

  Åklegarnet er ganske likt 2-tr. prydvevgarn, men en del tykkere, så det passer ikke til mitt bruk.

  Tror ikke jeg ville anbefalt å strikke av disse nei. Det er hardtvunnet spælsaugarn, og egner seg ikke så bra til ting som skal på kroppen :P Da ville nok til og med jeg klødd :P

  Om jeg skal hjelpe deg å bli kvitt prydvevgarnet kan du ta kontakt på helenehe@online.no :)

  Helene (fra Vestnes)

  SvarSlett