mandag 13. juni 2011

Anbefaling av lesestoff til store og små

 Innimellom konfirmasjonsforbredelsene tok jeg meg små pauser med denne underholdende boken av Jonas Jonasson. Etter å ha lest Panserhjerte av Jo Nesbø trengte jeg virkelig noe lystig og humoristisk og fikk da anbefalt denne boka. Og den skuffet ikke. Mye humring  med vannvittige historier. Boken er en blanding mellom humor, krim og verdenshistorie fra 1900 tallet. Den minner meg også om persongallerier på danske filmer som blinkende lykter. Hadde det ikke vært for konfirmasjonsforbredelsene hadde jeg nok lest ut boka på en god  lang leseboksøndag, men den gikk godt ann til småpause lesing for å gi ny energi til husarbeid:)
Den andre boka er Jo Nesbø Doktor Proktors tidsbadekar. Vi lånte lydboka til å bruke på Trondheimsturen vår 2.juni på Rockeulven. Når en må kjøre nesten 3 timer hver vei er det greit med god underholdning. Siden aldersbesetningen i bilen var fra 6 til 49 måtte det passe oss alle dermed dette valget. Jeg var også nyskjerrig på hvordan Jo Nesbø skriver barnebøker kontra krimbøker. Og det var en morsom opplevelse. Han har mange vannvittige "angrep" i barnebøkene også, forskjellen er at i krimbøkene hans blir neon av dem nesten virkelig!! Doktor Proktor tidsbadekar gir oss masse spenning og  morsomme timer i franskhistorie.) Absolutt en lydbok å ta med på feriekjøreturene:)
 NÅ ER JEG  DERIMOT KLAR FOR JO NESBØ: GJENFERD.

5 kommentarer:

 1. Takk for noen fine lese anbefalinger:-)

  SvarSlett
 2. Jøss - her sitter jeg og ser på hutigrutens ankomst til Torndheim, og hvem får jeg se? lenge før jeg visst hvor koret kom fra. Flott innsatsa på kaia, og nydelg sang.

  SvarSlett
 3. Hei på deg Britt- tenk at æ også la merke til deg da navnet på koret ble opplyst , husker at du har nevnt i bloggen at du er med i koret Havdur fra Frøya , så æ kikka jo ekstra -å jammen var du der !! Det var kjempe morsomt- - så no når dere har vært på TV , så bær det vel til de "store scener", det er jo noen ganger slik det foregår, etter å ha vært på TV.Lykke til videre med Havdur - kjempeflott sang var det!

  SvarSlett
 4. Hei kjære Brit!
  Ser ut som dere hadde en finfin konfirmasjon. Gratueler så mye i etterkant. Fine bilder av "nachspielet" Morsomt, at dere bruker et tysk ord :)
  Klemmer fra PillePalle

  SvarSlett
 5. Jeg fikk også øye på deg i koret på kaia i Trondheim! Tenkte med en gang, der er jo Brit! Gøy å se "kjente".

  SvarSlett