onsdag 18. april 2012

Middagstips Seibiff med coleslaw

En ny favoritt i Nerklubben er denne fiske retten. 
Den er faktisk foreslått som fast rett på ukes menyen og da må den være bra.
 Jeg har kalt det verdens største fiskepinner.
Du trenger:
SEIBIFF
6000 gram sei
1 egg
4ss strøkavring
2ss parmesanost
2 ts sitronpepper
6 ss finhakka krydderurter
1/2 ss margarin

COLESLAW
1/4hodekål
2 stk stangselleri
1 stk gulrot
1 stk eple
4 ss mat yogurt
2 ss vita majones
2 ss sitronsaft
1/2 ts sukker
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

MYKE LØKSKIVER
2 stk rødløk
1 ts margarin
Å lage Coleslaw gjør du:
Finsnitt hodekålen, skjær stangselleri i biter, grovriv gulrot og eple
Dressingen lager du slik:
Bland sammen ingrediensene til dressingen, 
og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
 Ha dressingen over kålblandingen.
Slik ordner du seibiffene
( verdens største fiskepinner)
Bland sammen strøkavring, parmesan, sitronpepper og finhakkede urter til paneringen.
Del fisken i passe store stykker, og vend dem i sammenpisket egg, deretter paneringen.
Smelt margarinen i en stekepanne
 og stek fisken på middels sterk varme ca 3 min på hver side.
 Legg de ferdig stekte fiskene i en ildfast form i ovnen på175 grader
 mens du steker ferdig resten, slik at de holder seg varme.

Skjær rødløk i skiver og stek de myke i margarin.
Server med kokte poteter. DET SMAKER UTROLIG BRA!!
Kalorier pr porsjon ( 150 gr fisk) : 297 kalorier
Med 150 gr potet blir det ca 400.

5 kommentarer:

  1. Den paneringen ser god ut. Smart med parmesan i blandingen!

    SvarSlett
  2. Å, det så godt ut! Tror jeg må prøve dette da vi alle er veldig glade i fisk :)

    SvarSlett
  3. Oppdaget nå at jeg hadde hoppet bukk over dette innlegget... Ser veldig godt ut, men jeg tror det har sneket seg inn en liten skriveleif: 6000 gram sei? Det er 6 kilo det... ;-)

    SvarSlett