lørdag 15. august 2009

Kaoskontroll og oppussingsprosjekt på kjøkken.

Denne uka har jeg hatt stor prosjekt på kjøkkenet. Kaoskontroll i alle skoffer, skap og hyller. Målet har vært å komme til djupet av rotet som har samlet seg i løpet av de 6 årene jeg har bodd i dette koselige huset som jeg har blitt så glad i:)
Resultatet i bortrydda søppel, ble 2 søppelposer papir, blad, aviser, 4 søppelposer annen dritt, 2 søppelposer MAT!!!, (masse krydder f.eks), og 2 kasser som skal til loppemarked.
Men ennå er jeg ikke ferdig for nå skal det males.
Nå skal blått bli til elfenbenhvit, gleder meg til å se forandringen. Og den skal jeg også dele ut her på bloggen min. Gulvet skal også få seg nye gråe strøk. Så om en liten uke har jeg fått nytt kjøkken. I tilegg tenker jeg å gjøre en del små endringer når det gjelder interiør. Blir en tur til Ikea neste helg for å finne noe lurt. Tar gjerne mot tips fra dere som er innom på besøk!
Her kommer noen bilder av kjøkkenet slik det ser ut før maling og etter kaoskontroll. Jeg kommer med noen tanker om endringer under hvert bilde.
Oppvaskbenken og kjøkkeninnredning. Min mann har noe fobi for at jeg skal male kjøkkeninnredningen så jeg må nok la den få være i fred. Men jeg tror jeg skal flytte bort kasserollene, de skaper et rotete inntrykk. Jeg har fått god plass i enkelte hyller og tror jeg får bortplassert disse.
Kjøkkenbenken er det min kjære stefar som har laget, hadde tidligere bare et gammelt bord. Det ble et nytt liv i nerklubben når denne kom i hus. Fantastisk velkommen gave. Her tenker jeg å få bort de gamle knaggene til koppene , kjøpe noe annet på ikea. Jeg har mye fint gammelt som jeg enten har kjøpt på loppemarked, arvet eller fått. Jeg liker jo å vise det fram, men det kan bli for mye på en plass. Leter etter et system på dette. Har begynnt å brukt alle de fine boksene, glassene mine til oppbevaring og det hjelper.Skal prøve å finne en plass til kjøkkenmaskinen min som gjør det enkelt å ta den fram , samtidig som den er borte av syne. Lurer på om det finnes en eske med hjul på Ikea som kan brukes i hullrommet i kjøkkenbenken???
Dette blir ofte en kiste hvor alt jeg ikke vet hvor jeg skal ha, om jeg skal hive osv havner. Heiv nesten alt som var nedi den!! Oppå kista havner klær, vesker, poser. Altså et rotområde i mitt kjøkken. Kista skal derfor ut i gangen til oppbevaring av utstyr, hjelmer osv.
Her håper jeg å finne et liten kjøkkehylle med skap , skoffer eller mange små skuffer.
Det lille rosemalaskapet skap få stå i fred.
Ovn, kjøleskap og komfyr blir ingen ting gjort med. Mulig jeg flytter bort stekepanner og wok og isteden henger opp bilder. Men egentlig snedig å ha disse pannene så lett tilgjengelig. Muren blir som den blir. Vurdere og ikke henge så mye opp på kjøleskapet..Eller bruke den mer til oppslagstavle.

Her ser dere kjøkkenet sett fra lille stua vår. Korga som er rett ved er et oppsamlingsted for blad, det er ok nok, men dessverre havner det så mye oppå denne korgen at den blir flytta til aktivitetstua eller på annet rom i huset. Korgen er ellers veldig gammel, arvegods fra en gammel tante.Skuffeseksjonen vurderes males, hvit eller i en Knasjfarge eller byttes ut. Her er jeg veldig i tvil. Har behov for skuffer men kan tenke meg å gjøre noe med den.

Gammel komode som har som funskjon å passe på verktøy og annet små duppeditter. I tilegg er det bordet til kjøkkenakvariumet vårt ( vi har 4 til i aktivitetstua) Det må nok stå som det gjør.Kanskje en gang male komoden, men den er litt kul slik den er også.
Kjøkkenbordet er stor, men tar mye plass i forhold til bruken. Kun et måltid om dagen vi er samla alle.( 8) Og annen hver uke er vi bare 3. Derfor skal jeg kjøpe et bord med utrekksplater.
Er også på jakt etter benk eller kjøkkenslagbenk eller hva det heter..Hylla ovenfor er et utsillingsvindu for alle mange fine bokser jeg har. Skal prøve å få enda mer system på det.
Denne hylla blir borte hvor vet jeg ikke enda, mulig i lagerrom for lagring av krukker.
Oppslagstavla blir borte , finne en annen ordning. Skal ordne lillestua til mer kontor og det havner nok en eller annen form for oppslagstavle der.

Benk og hylle. Benken er en gammel kjøkkeninredning som Ola har fikset på. Liker den godt og den blir ikke malt. Dessverre er det sjelden den ser slik ut, her havner post, annet papir, ting og tang, nøkler og vesker. Mulig jeg skal bruk den mer som utstillingshylle og brukshylle for fine skåler jeg har i tilegg til koppene. Bøkene er jeg på jakt etter å få en bokhylle til som jeg kan ha på kjøkkenet.

4 kommentarer:

 1. Blåfargen er jo fin den, men skjønner du ser frem til å få det lyst. Det blir en himmelvid forskjell. Gleder meg til å se når planen er gjennomført!!
  En liten uke da du??
  (Hutteur, jeg brukte en hel uke på et lite vaskreom)
  Lykke til:)

  trultemor

  SvarSlett
 2. Oj, de kommer til å bli fint!! Skal bli morsomt å se det ferdige resultatet!! Lykke til og fortsatt god helg.

  SvarSlett
 3. Hei og tusen takk for veldig kosleig hilsen,blir så glad vet du:-)
  Dere har et flott kjøkken,nydleig med den gamle ovnen!! Blir sikkert flott når du får malt,gleder meg til å se!!
  KLem fra Anette

  SvarSlett
 4. Hei! Først og fremst må jeg si tusen takk for koselig kommentar! For et spennende kjøkkenprosjekt hos deg :) Lykke til med oppussingen. Hilsen fra Pillepalle

  SvarSlett