søndag 21. februar 2010

22 effektive minusgrader, men likevel vårtegn i Nerklubben

I dag har det blåst liten kuling her ute i havgapet, med minus 11 grader på gradestokken blir det sånn ca 22 effektive minusgrader etter målinger fra meteorologisk insitutt. KALDT!!! Inne har varm vannet frøset på kjøkkenet og kald vannet på badet. Men vi er så heldig å ha både varmt og kaldt på lille do/bøttekottet:) Vi fyrer i både kjøkkenovn og stueovn, og jeg har funnet ut at i dag lukter det slik som hos bestemor når hun sprengfyrte i kjøkkenovnen sin.

MEN SE HVA JEG FNNER UTE I BLOMSTERBEDET- EN FORSKREMT FORFROSSET SNØKLOKKE!! Det gir masse håp om at snart er det VÅR:)
I fjøset har to tvilling kje sett dagens lys. Her er lille prinsen med Jasmin.

Lille Jasmin er kjempe sosial og leken, men lille tvilling Harry er noe beskjeden- ser bare rompa til han her..
Og den før så berømmelig akebakken vår - har nå blitt til en isbelagt bobbane eller isbre.
Jeg har ikke kjørt bil ned til gårdsplassen på over 14 dager og den enkleste måten å komme helskinnet ned er å gjøre som lille prinsen - ake på baken. Men mor i huset har ordnet seg med isbrodder å leker hun bestiger Mount Everest hver dag:)

10 kommentarer:

 1. Oy, sy hyggelige vårtegn!! Både kje og løkplanter i beddet er sikre tegn. Som jeg nok må vente lenge på, her er det minst 1,5 m snø over bedet... Det tiner vel til midten av mai skulle en tro... (o:

  SvarSlett
 2. Å, de små tvilingsgeitene er så utrolig søte! Også blånissen :) Klem fra Pillepalle

  SvarSlett
 3. Hei.Koselige bilder.Kjempe nydelig gutt og skje..Kos deg masse i Romsdalen.Hvis du kjører forbi med Timebussen så bor jeg like ved Krifast.Ha en riktig fin Søndagskveld.Klem fra Bodil..

  SvarSlett
 4. Uff, ja det er kaldt! Så utrolig ydelige kje. Det er nesten så man glemmer at de spiser opp blomstene sommerstid :)

  SvarSlett
 5. Ingvar har lyst til å komme på besøk for å se killingene. Jeg tar kontakt :)

  SvarSlett
 6. Hærrejesus. Vi har ei lita hytte liggende på Fillingsnes. Den er vel bunnspekt, tenker jeg. Frykter for vannrørene, ja............

  SvarSlett
 7. Så kaldt og så spirer det...forundelig. Nydelig bilder av gjeiter og barn.
  Fin uke til deg! : )

  SvarSlett
 8. Så fantastisk å se en spire av vår!
  Her har vi måka enda mer snø i helga og det er vel ca et lag med en halv meter snø ned til de små spirene som ligger klar og venter på vår. Lengter veldig etter å se dem nå. Så nydelige kje, det er vel kanskje vårtegn det også. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 9. Oj,er det mulig..Rart hvordan det spirer og gror under alt det kalde..Så skjønne kje, skjønner godt at de må koses med.Vær forsiktig på glatta,da...God uke videre.

  SvarSlett
 10. Håper dere holder varmen sånn nogenlunde. Herlig med nytt liv i fjøset - små vesener er skjønne uansett hvilken rase de tilhører. Koselig å se noen grønne spirer. De pleier å dukke opp her også på denne tiden, men i år ligger det snø overalt. Kaldt er det også.

  SvarSlett