lørdag 2. oktober 2010

Rognebærgele

Fantastiske flotte røde rognebær
som i går ble til
rognebærgele
Først kokte jeg opp 600 gram bær med 3 dl vann.
Tok et håndkle å presset saften ut.
Tilsammen ble det 2,5 dl saft og da hadde jeg like mye sukker som bærsaft.
Kokte opp dette. Småkoking i ca 5.min.
Smakte til med en ca 5 -6 gråmynteblad og litt sitrondråper
på slutten av koketiden.

Og resultatet ble to små søte glass
med rognebærgele med smak av mynt.
Og det kommer til å bli utrolig bra til
lammestek, hjortestek, rådyrstek...

2 kommentarer:

  1. Å, så deilig! Har aldri forsøkt meg på å lage rognebærgele. Vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt "i år skal jeg!". Men kanskje i år?

    SvarSlett
  2. Takk for oppskrift, du, jeg har aldri prøvd før...

    SvarSlett