søndag 22. juli 2018

Reisebrev 11: Å nyte de små tingene, en dag er det de som kan bli store!

 Vi seilekjøre strake vegen mot Lovund med Lovundfjellet godt synlig
der det står rakt opp fra selve havet.
Båten går i ca 6 knop og man har god tid til å nyte de små tingene akkurat her og nå.
Man får opp fokka og går en ekstra knop med smil om munnen.
 Man tar 15 min pause og får opp dagens middag.
 Vi får et kort fileterings kurs av Eva
som resten av mannskapet lar seg imponere av!
 Plutselig er vi rett før Lovund,
 denne øya vi skal bli litt bedre kjent med.
 Vi finner med litt besvær ei havn å legge ved,
ikke så langt fra Lofoten rorbuhotell. 
Og himmelen lager stemning rett ved båtripa.
 der Jussi lager  middag til hele gjengen fra dagens fangst.
 Vi er enig om at ikke en eneste
gourmet restaurant kan toppe denne retten!
 Vi får selskap av to nysgjerrige Rødnebbterner
som kikker ned på oss fra trygg utkikkplass.
 Stille kommer en robåt inn i havnen
der en lite barn har sovnet mens faren ror sakte inn.
Det er tid å ta på rusle sko å kikke seg litt rundt.
Vakre stedsperler dukker opp med en gang som denne lille vika.
Som en skatt finner vi puben Emaus, der de har 200 ølsorter på menyen.
For ølskerne Ola og Jussi kan de
 nesten ikke komme nærmere himmelen, to ateister som de er!
Double bastard i dobbel forstand:)
Jeg smiler fra øret til øret med nyopplakt strikketøy, en småtøs øl
 og en mann jeg vet har det meget bra akkurat nå.
Vi tar en ny dag
hvor vi igjen skal nyte de små tingene,
som jeg vet vi en dag vil se tilbake på
og vite at dette var store øyeblikk i livet!
Det fine er at vi lager dem sammen her og nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar