onsdag 18. februar 2009

I dag er dagen GRØNN

I dag blir det mer historien om det grønne bildet som er symbolet på den grønne dagen.
Dette er nemelig blader fra en gammel gammel porselenplante som er stiklinger fra min mann sin mor. Blomsten er i mellom 60 - 70 år, ja kanskje enda gamlere. Nå etter vi mistet mor julen 2008 betyr den veldig mye for oss, og det blir viktig å kunne bevare den videre som et minne om henne. Den for meg til å tenke på hørespillet som fasinerte meg i min barndommen : Tordivelen flyr i skumringen . Der er et symbol den blå blomsten som er i vinduet på Selander-gården, Selandria Egyptica. Den har levd i over 200 år. David for i oppdrag å vanne blomster denne sommeren for Julia. Blomsteren er vissen og henger med bladene den første gangen de ser den, dette er dagen etter Julia dør. Julia forteller at blomsteren bare slutter seg til en person, og ber David ta vare på den. Blomsteren våknar til liv med det samme.
Kanskje vil vår porselenplante bli det samme symbolet for oss. Vi håper vi klarer å ta vare på den slik at den kan bli 60 -70 nye år:)
Har dere ikke lest/eller hørt hørespillet om Tordivelen flyr i skumringen av Maire Gripe.
Anbefaler jeg den på det varmeste. Hele familien hører den minst en gang i året når vi er på lange bilturer og alle synes den er like spennende:)

5 kommentarer:

 1. Jeg er helt fasinert av porselensplanten. Oppdaget den først som voksen og den er jo helt spesiell : )

  SvarSlett
 2. Ja en plante kan bety mye for oss :)

  Jeg har en pellargonium fra min mor, den har jeg nå stelt veldig godt med i de siste 11 år (da hun døde) jeg har stelt den veldig godt, for det ble ekstra viktig å bevare den da.
  Har ikke hørt el. lest Tordivelen, det skal jeg jammen gjøre.

  PS. Koselig bilde (og en fin fortelling)

  SvarSlett
 3. Eg hugsar Tordivelen flyg...i barnetimen..høyrespelet...ubetaleleg :)

  Håpar de får den til å vekse og gro for alltid :)

  britt

  SvarSlett
 4. Vakre fortellinger, både din og Maria Gripe sin. Vi hørte den i bilen sammen med ungene i sommer, på veg hjem fra Danmark. :)
  Jeg håper til og med at du får se blomster på denne flotte og spesielle planten din. :)

  SvarSlett
 5. Så hyggelig at dere har den planta. Det er koselig å ha noe etter mor ja. Jeg arvet noen duker bl.a som min bestemor broderte, de er veldig fine og det er så hyggelig å ta på stingene å tenke på at dette sydde hun:)

  SvarSlett