søndag 16. oktober 2016

Pølsemakere!

 Pølser har vi aldri laget før, så det kan vi helt sikkert få til !
I år hadde vi endelig fått ordnet med tarm og ryddet tid til den store pølselagedagen!
Vi hadde lest oss opp på oppskrifter, fått gode råd og sett på youtube videoer.
Ut i fra det skjønte vi at dette ikke er gjort i en håndvending..
og at det er viktig at kjøttet og farsen er så kald som mulig rundt 8 grader.
Vi landet på oppskriften Julepylse, og blandingen må være fra tidligere kokebøker fra storgård
med 4 kg lammekjøtt og 2 kg svinekjøtt.
I krydder blandingen var det både einerbær, muskat, litt Provence krydder
uten om vanlig salt og pepper.
OG HURRA VI FIKK DET TIL.
 Ut av kverna trillet meter på meter med pølser.
 Vi ble veldig imponert over pølsemakerne på youtube
som bare snurret de lange meteren om til passe store pølser.
 Dyp konsentrasjon for å få til kunsten.
Må bare innrømme vi juksa litt og ha på bomullstråd så vi var sikker på de skulle holde.
Og til sen lørdagsmiddag ble det da servert hjemmelagde Julepylser
 med en potetstappe blandet med fennikel og en varm middelhavssalat.
Oppskrift på potetstappe og middelhavssalat finner dere hos Edel`s mat &vin blogg.
 Hildrande du ,
vi må bare innrømme vi har levd gode dager på gården Nerklubben denne høstferien.
 I år blir det ikke behov for å kjøpe pølser til julemiddagen vi har ca 9 kg i fryseren!!!

2 kommentarer:

  1. Nemmen !! :) Så plutselig at jeg hadde treff fra siden din, hyggelig at dere brukte oppskriftene mine -og takk for link.
    Flotte pølser, så flinke dere er !

    SvarSlett
  2. Så artig å se! Flotte bilder av prosessen og ferdige pølser! Og du skal få meg til å tro at konsentrasjonen måtte være på topp. Selvgjort er velgjort!

    God, ny uke ønskes av Ingunn

    SvarSlett