torsdag 28. april 2011

Min arv til mine barn er GJELD og BØKER

Vi får håpe det ikke blir gjeld, MEN BØKER det blir.

Jeg elsker bøker og har gjort det siden jeg var barn,

men det er ikke nok å lese de,

jeg må EIE de.


Dette gjelder jo ikke bare bøker til meg selv ,

men i like stor grad bøkene til mine barn.

I helgen kom mine to eldste alle sine barnebøker fra sin fars bolig

og ga til Lille prinsen.

Både han og jeg ble henrykt.

MEN hvordan skulle vi få plass til alle de flotte bøkene!!

Tiltaket er blitt kaoskontroll av barnebøker.

Det er med smerte jeg nå har prød å sortere.

Noen har jeg til og med to av!!

Tilslutt ble det ca 100 bøker som måtte forlate min heim:(

Men jeg håper noen andre kan få glede av skattene

i helgens loppemarked på øya.Min og lille prinsen klare og store favoritt fortiden er

Bjørn Rørvik og Per Dybvig sine bøker om Reven og grisen.

De er utrolig morsomme!!

Jeg har hatt som vane med alle mine barn til ca 10 års alderen

å lese høgt før vi legger oss.

Ofte små bøker som vi blir ferdig med den kvelden,

men av og til kaster vi oss ut i de store tykke som vi leser litt fra hver kveld.

Favorittene er :

Gubben og katten

Mamma Mø

Pulverheksa

Torbjørn Egner Alle

Astrid Lindgren Alle

Alf Prøysen Alle

Ingvar Ambjørnsen Samson og Roberto

Roald Dahl. Alle

Bing bøkene

Ludde

Mummi

Den lille mulvarpen som ville vite

hvem som hadde bæsjet på hodet hans


Etter vi har lest, skal det være en liten sang.

De har alle hatt sine favoritter

og disse to sangbøkene har blitt brukt flittig ved sengekanten.


Her er min favoritt, den søteste boken av alle.

Gjett hvor glad jeg er i deg.

Jeg håper at mine barn ikke bare blir glad av å arve bøkene , men at de også arver gleden av å lese både for seg selv og til sine egne barn. Jeg har fått den arven hjemmefra og setter stor pris på det. Min mor leste og sang hver kveld for min bror og meg. Søndagen var det ofte pappa tid med lange eventyr og masse sanger. Dette er minner jeg bærer med meg i hjertet mitt som gullminner fra barndommen. Jeg håper det kan bli det for mine barn også.

Hvordan er det med dere der uti bloggverden ,

er vi flere med samme BOKMANI???

12 kommentarer:

 1. Jeg ELSKER bøker! Jeg elsker å lese bøker, jeg elsker å eie bøker og jeg elsker å omgi meg med bøker. Jeg har mang en gang lurt på hvorfor i alle dager jeg ikke ble bibliotekar. Men heldigvis husker jeg raskt at jeg har drømmejobben. :)
  Før i verden, mens jeg ennå bodde alene og las alene og sov alene, da så jeg fram til å ha noen å dele bokopplevelsene med. Jeg så for meg å sitte i en godstol, med nasen i ei god bok, nippende til et digert glass rødvin, mens gubben gjorde det samme i godstolen ved siden av. Slik ble det dessverre ikke, jeg må nok fortsatt lese mine bøker alene. Iallefall på kveldene. Nå har jeg jo Margit å lese for om dagene, noe vi er kjempefornøyde med begge to. Etterhvert begge tre. ;)

  SvarSlett
 2. Jeg elsker også bøker. Nå rydder vi masse fordi vi skal flytte, men akkurat bøker har jeg vansker med å kvitte meg med. Både jeg og mannen er vokst opp i hjem med masse bøker, og jeg er glad for at vi fører dette videre til barna våre. Vi leser masse, og for vesla er det bøker hun kommer drassende med hele tida.

  SvarSlett
 3. for en flott tradisjon. Vi er heller sjappe i leggesituasjoner og synger to sanger. Det hender jeg leser litt, men det baller alltid på seg og da kommer storebror aldri i seng....Men skulle ønske jeg hadde litt mer tålmodighet til å lese på senga. Selv elsker jeg bøker og har lest masse oppigjennom skoleårene, helt til jeg begynte på høyskolen, da ble sjønnlitteratur nedprioritert. Nå har jeg liten tid til å lese, for det går helst i strikking. Men ingenting slår en god bok ;)

  SvarSlett
 4. Jeg er også glad i bøker og vil ogå gjerne eie dem, så skjønner deg godt jeg:)
  Ha en god helg!

  SvarSlett
 5. Jepp, samme bokmani her på Mausund. Ihvertfall når det gjelder barnebøker, voksenbøkene blir lånt på biblioteket.

  Reven og grisungen er en højdare her i huset også, med Tutomaten som en klar favoritt. :o)

  SvarSlett
 6. Kjente igjen mange av bøkene som favoritter her i huset også. Jeg har lest bøker til ungene fra førstemann var hmm.. noen mnd gammel. Det er noe jeg har tatt med meg hjemmefra. Min mor leste alltid bøker til oss på sengekanten, og det husker jeg som noen av de koseligste stundene i oppveksten. Nå har jeg tre barn, og alle krever hver sin bok på kvelden :) Jeg prøvde å utsette lesing til minstemann så lenge som mulig (for å spare tid, hehe) men han kunne knapt krabbe før han var i hylla og fant en bok han ville lese han og. Så det ser ut til at lesegleden-genet mitt har gått i arv til ungene. Kjempekoselig, og håper det fortsetter når de blir eldre også! De er ikke så interessert i at mor skal synge, men de har hver sin cd-spiller med musikk eller eventyr, som settes på hver kveld.
  Ha en flott helg! :)

  SvarSlett
 7. Her leses det også mye. Men vi er ofte på biblioteket, synes det er greit å bytte ut innimellom. Noen bøker blir lånt om igjen da. ;o)

  Å lære å bli glad i litteratur er en av de beste tingene du kan gi videre til barna dine!

  Kjekt at du har linket til gi-borten min. :o)

  SvarSlett
 8. Her i huset er og bøkene høyt elsket, og vi har mange. Ungene elsker å bli lest for, og vi har mange av de samme favorittene som dere.Har og masse bøker hos mamma fra jeg var liten, så kan vi kose oss med de når vi er der, men av og til blir de med hjem.
  så det blir mye bøker til arv her også:)

  Ha en strålende helg

  SvarSlett
 9. Å, eg kjenner meg igjen:) Men eg har ikkje sååå store mengder bøker. Prøver å bruke biblioteket flittig i staden, det er ikkje plass til meir bøker i heimen...

  Her må vi lese kvar kveld. Av og til kan vi lese til begge jentene samtidig, i samme seng, men ofte les vi til kvar si jente. Eg nyt eigentleg å ligge i senga og lese til dei. Dei er inderleg skuffa dei gongane vi ikkje kan lese, pga tidsnød eller besøk etc.

  SvarSlett
 10. Før eg fekk barn las eg mykje, men det har ikkje blitt så mange bøker til meg sjølv dei siste åra. Då har det mest handla om barn.
  Men bøker TIL BARNA derimot, har vi mange, mange av :) Nokre bøker har dei på romma sine, og så har vi i tillegg 2-3 bokhyller rundt omkring. Mange har eg kjøpt, og mange er frå då eg sjølv var lita/ung.

  SvarSlett
 11. Åhja, jeg må også eie bøkene jeg leser, selv om mine bøker er ute av synet på roterom i 2.et - men jeg vet ihvertfall at de er der :-D

  SvarSlett
 12. Vi har også alt for mange hylle meter med bøker - har lest det meste, lest MASSE for alle fire ungan våres , barnebarn, naboens unger, i barnehagen o.s.v.
  Føle også at de gode bøkene må man eie, hvorfor vet æ ikke-
  Kos deg med bøkene !

  SvarSlett