Vi er fortsatt inne i ny giv og god oppstart i Nerklubben. 
Suppe på mandag med høstens grøde for å gi max energi!
 Her finner dere kålrot, gulrot, selleristang, persillerot, løk og purre. 
Det dufter hærlig når man lager den 
og en god grønnsaksuppe tar slett ikke så lang tid å mekke i hop.
 Som ekstra ingrediens har denne suppens Byggris i seg. 
Det er ikke så ofte vi slår til med det, men det burde vi absolutt gjøre
 for det smaker meget godt og egner seg i supper .
 Jeg har prøvd det i varmsalat, også der MEGET bra.
For tilfredsstille den KJØTThungrige bonden
 tok jeg å kokte pølser ved siden av. 
På den måten fikk jeg metta både vegetarianeren jeg har i hus 
og KJØTTmannen med hans venner.
OPPSKRIFT: 
100 g byggryn, tørre
250 g gulrot
250 g kålrot
2 stk løk
1 stk persillerot
1 stilk stangselleri
1/2 stk purre
12 dl grønnsaksbuljong, ferdigblandet
2 ss finhakket persille
1/2 ts salt1/2 ts pepper
Kok byggryn som anvist på pakken.
 Skjær løk, gulrøtter, persillerot og kålrot i terninger.
 Del purre og selleri i skiver. 
Kok opp vann og buljong i en kjele og ha i grønnsakene. 
La alt småkoke i ca 15 minutter til grønnsakene er møre. 
Tilsett kokte byggryn, og smak til med salt og pepper.   
      Dryss over finhakket persille. Server med grove rundstykker. 
HA gjerne pølser i om du ikke har vegetarianer i hus,
HA gjerne pølser i om du ikke har vegetarianer i hus,
da kan du som oss koke det ved siden av:)
Oppskriften er hentet fra Grete Roede.
 
Så utrulig bra med litt mat inspirasjon og hurra for ny start. Her i heimen har vi akkurat ei helg igjen med ferie før man starter med ny giv mot høsten. Lykke til med din start og vit at du gir mye motivasjon😀
SvarSlettSå utrulig bra med litt mat inspirasjon og hurra for ny start. Her i heimen har vi akkurat ei helg igjen med ferie før man starter med ny giv mot høsten. Lykke til med din start og vit at du gir mye motivasjon😀
SvarSlett