søndag 8. november 2009

Gjennbruk tips og sunn kake

Dette er en ide jeg har hentet fra boka Sjarmerende gjennbruk. Kopper kan man bruke til så mye mer å drikke av. F.eks kan man ha muffins i dem eller lys. Og her som nålpute. Har kjøpt en del søte enkelt kopper og små heklebrikker på loppemarked , og her ser dere resultatet. Artig variant av nålpute synes jeg:)

Pappa`n fikk gulerot kake på sin farsdag. Dette er sunn variant fra Grete roede, men så saftig og god at den har blitt fast element i kakesortene her i Nerklubben.
Oppskriften er som følger:
2 egg
2 dl sukker
2 dl mel
1 ts natron
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts olje
300 gr gulerot
Framgangsmøte er som følger:
1. Skrell og riv gulerøttene
2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn krydder, olje og mel. Tilsett gulerøttene
3. Hell røren i en rund form
4. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 40 min
5. Pynt kaken med melisdryss og noen sitronmelisseblader.
Smaker utmerket med et liten klatt lett vaniljeis fra diplom uten sukker
Per kakekstykke ( 55 g) : 100 kalorier, Per 100 gram: 175 kalorier.
Lørdag var den store kjøttdeiglagingen . Denne gangen malte vi opp tilsammen 50 kg!! Vi har innvistert i vakummaskin¨ noe vi er veldig fornøyd med. Nå ser jo kjøttdeigen vår veldig proff ut- nesten helt som kjøpt i butikken!!

11 kommentarer:

 1. Ja, nå kan du bare sette i gang å selge kjøttdeig - så virkelig profft ut ja ;)
  Kan tenke meg at en vakuumpakker er veldig praktisk å ha i hus, setter den på ønskelisten, jeg.
  Ha en fiiiiin dag!

  SvarSlett
 2. Den kaka så nydelig ut, den må jeg prøve! Flink husmor du som lager opp så masse mat for fryseren !
  Ha en flott uke;)

  SvarSlett
 3. Det så ut som en god kake - og den inneholder jammen ikke mange kaloriene heller. :o)

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 4. Oj, nå var det mye nye innlegg her. Har hatt det litt travelt, og ikke fått besøkt alle bloggvennnene mine på ei stund...
  Leste innlegget om pappa'en din med tårer i øynene, og glede i hjertet. Du skriver så vakkert, og jeg forstår godt at du minnes ham med glede. Han hørtes ut som en flott pappa:-)
  Min egen pappa gikk bort i 2001, og fremdeles er savnet utrolig stort. Jeg pleier å drømme om ham om natta ofte ennå, da er han alltid levende og frisk - og selv om jeg drømmer, pleier jeg å spørre ham om akkurat det. Hvordan kan du være død og så gjenoppstå igjen? Jeg blir like glad hver gang han forteller at jammen, det går jo an:-) Og like trist når jeg våkner og skjønner at det er en drøm... :-)
  Ønsker deg ei fin uke framover, selv går jeg på tre nattevakter fra i kveld, så jeg blir vel ikke så aktiv hverken med strikking eller blogging på ei stund. I tillegg blir det nok litt ekstrajobbing framover. Jeg jobber på legevakt, og vi kjører ekstra bemanning nå pga svineinfluensa... Har riktig hardkjør nå, og det vil nok vare fram til jul, regner jeg med...
  Klem!

  SvarSlett
 5. Gulrotkake er godt. Mellomsøster hadde bakt gulrotmuffins på skolekjøkkenet i forrige uke, så det koste vi oss med i helgen. Så greit med egenprodusert kjøttdeig. Er nok ikke mange som har anledning til å lage det selv.

  SvarSlett
 6. Hei igjen!
  Det ligger en award og venter på deg i bloggen min!
  Klem!

  SvarSlett
 7. Deilig å kunne fylle opp fryseren på den måten:-) Jeg legger meg til som følger på bloggen din jeg, her vare det masse fint. Og så flink du har vært på Grete Roede, det er flere som kunne trenge det..hehe.
  Hilsen Sissel

  SvarSlett
 8. Så artig gjenbruk av en pen kopp. Så praktisk den vaumpakkeren var, det var et ønsketips. Hils til geitene, og ha en fin uke.

  SvarSlett
 9. Smart gjennbruk av en gammel kopp:)

  Ha ei flott uke :)

  SvarSlett
 10. Smart med nålepute-koppen,og veldig fin og dekorativ var den også.
  Skal prøve ut den lekre gulerotkaka di en dag,da det sikkert går og bytte ut sukkret med fruktsukker eller annet for oss diabitekere her også tenker jeg, og da blir det en sunn og grei kake også for oss;O)
  Tusen takk for at du deler den med oss andre Brit.
  Klem fra Jorid!!

  SvarSlett
 11. Kaken så deilig ut. Den skal jeg prøve i julen!

  SvarSlett