lørdag 29. september 2012

Eg har laga Gulasj

 Retter sagt Gulasjsuppe.
 Etter helgatips fra min Roedementor Fride
 fikk jeg inspirasjon til å prøve ut Gulasjsuppe.
 Jeg kan ikke noe for det hver gang noen nevner Gualsj så tenker
 EG på Gulars og Marianne. Nuskete barnetv figuren fra BERGEN:)
 For å lage Gulasj suppe trenger du
600 gr bog av storfe
2 stk løk i biter
1 ss paprikapulver
1 ss tomatpurre
1ss eddik
1båt hvitløk
2 ts salt
1/2 ts frisk merian ( jeg brukte krydder)
1/4 ts karve
1,2 l vann
4 stk potet i terninger
 
 Slik gjør du
1.Kutt løk og fres løken litt i smøret, tilsett paprikapulveret
og la det surre på svak varme sammen med løken i 5 minutter.
Tilsett kjøtt skjært opp i terninger, tomatpurre,edikk, hakket hvitløk, salt, merian og karve
2. Hell på halvparten av vannet, og la det trekke under lokk ca 45 minutter på svak varme
 3.Tilsett poteter og resten av vannet.
La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker.
Server med brød hvis du ønsker.
 Med en ca 150 gr kjøtt, 75gr potet og suppe
fant jeg ut det ble en ca 300 kalorier pr porsjon.
Gulasjsuppen var et utmerket valg og absolutt en flott høst/vinter rett.
Jeg personlig ville hatt litt mere smak og brukte litt pepper for å spisse den.
Bon apetitt 

1 kommentar:

  1. Mmmm..dette så deilig ut..søndagsmiddag kanskje?:)Hilsen Else Britt:)

    SvarSlett