lørdag 17. oktober 2009

Slaktertid i Nerklubben

Det er høsteferieuke og tid for slakting i Nerklubben. Dette er uken i året jeg virkelig føler meg som gammeldags gardkjerring..
Tirsdag malte vi opp 40 kg kjøttdeig av gammelsau.

I dag ble det blodpannekake. Yndlingsretten til 5 av 6 barn her i heimen.
I går laget jeg 5 kg leverpostei av villsaulever. En virkelig delikatesse. Dette regner jeg med forsvinner før jul. Derfor blir det nok en omgang til med leverposteilaging slik at alle mine venner som ønsker det får leverpostei til jul fra Nerklubbennissen:)
I tilegg er fryseren fylt opp med lammelår, kotelletter, fårikål og sparerips. Mandagen starter forbredelesene med å lage pinnekjøtt og fenalår.
Sau er hærlig, å kunne foredle egen mat er hærlig, og høstferie er hærlig.
MEN denne uka har ikke vært etter grete roede boka. Spent på HVOR mange kiloer har runne på etter livet som EKTE GARDKJERRING. Hadde bestemt meg på forhånd å ta en ukes ferie fra grete roede opplegget, men skal bli godt å finne rutinene fra og med i morgen.

14 kommentarer:

  1. Jeg får stor mimring i mitt hode!
    Jeg vaks opp på en gård med kyr, kalver og sauer. Blodpannekaker og blodpudding var vanlig nå i slaktetida! Jeg ble satt til å røre i blodbøtta!
    Ha det kos!

    SvarSlett
  2. Skal si du har vært skikkelig gardkjerring! Det må være en god følelse å produsere så mye god mat. Og om kosten ikke ble helt riktig denne uka, så må det vel ha gått med en del forbrenning til all jobbinga!

    SvarSlett
  3. Og jeg som er stolt når jeg har lagd lasagne fra grunnen av. Imponerende!
    For meg var blodpudding en favoritt i barndommen. I hvert fall når jeg fikk sirup til... :-D

    God lørdagskveld :-)

    SvarSlett
  4. Jeg elsker fortsatt blodpudding, og til min store glede liker begge barna også dette:o)

    Men blodpannekaker har jeg ikke smakt før... kanksje du kan dele en oppskrift med oss andre?


    klem Bea

    SvarSlett
  5. Oi, so de har slakta no......so langt er ikkje me komne...manglar enno ein del sauer ......
    Leverpostei av sauelever har eg aldri prøvd......her går den til levergryte....til middag.
    Bonden er ikkje spesielt glad i blodmat...so det vert lite av det.......du er dyktig.
    God sundag i vente!

    SvarSlett
  6. Noe slikt som dette må være moro. lager mye mat fra bunnen av men ikke på den måten. Skal si dere må ha jobbet.

    SvarSlett
  7. Imponerende innsats, her er det kje som blir slaktet/tatt vare på og elg som deles med flere. Måtte ha blodklubb her om dagen, lager det desverre ikke selv lenger. Mange minner,-)

    SvarSlett
  8. Hei.Så flink ei Gardkjerring du er da.Var borti en del hjemmelaget Leverpostei når jeg var lita på Smøla til tante mi...Ha en riktig fin Mandag.Bodil

    SvarSlett
  9. Hei :) så kjekt å få gjøre ting slik man gjorde før da som å slakt og lage hjemmelaga leverpostei og annen mat.. kjempe kjekt :) Og blodpannekake er nå slikt som en ikke hører så mye om nå te dags.

    Ha en flott uke og en fin dag videre:)

    SvarSlett
  10. Så spennende da å tilberede mat fra egne dyr. Men kan tenke meg det er masse jobb. Syns du er utrolig flink.
    Nei alle uker kan en ikke være like flink til å følge dietten.
    Du kømmer nok rask inn i det igjen.
    Ønsker deg ei god uke :)

    SvarSlett
  11. For en koselig blogg du har! Kjempespennende lesing, det må jeg bare si :) Jeg kan desverre si at blodpannekaker ikke er min favoritt, jeg scrollet fort forbi det innlegget ;) Hvor får du energien fra! Takk for fin lesing :)

    SvarSlett
  12. Å,så gildt å være med på slikt!!Var alltid med mormor da jeg var liten og lagde masse fra bunnen av fra nyslaktede dyr...Gode minner...Ha en flott uke videre!

    SvarSlett
  13. Ja, ja, Brit - må nok innrømme at blodpannekake ikke står på menyen her i huset...
    Men kaill'n tilbringer en del tid på elgjakt for tida, så litt snadder havner da i fryseren vår også ;)

    SvarSlett
  14. Her var det gardkjerringtakter ja! ;) Artig å lese om, sjøl om jeg nok tror jeg hadde feiga ut om blodpannekake hadde stått på menyen... Leverpostei derimot, det lager vi her på garden òg, for da får jeg leverpostei som ikke er kylling, men heller ikke svin (litt vanskelig kan en jo være, heime)
    klem!

    SvarSlett