torsdag 2. desember 2010

Boller i et juletre

Endelig passer denne juletreristen som jeg en gang i verden
kjøpte på supersalg
i den hensikt å bruke den som
selvfølgelig
JULEKALENDER.
Men slik ble det aldri, den har nok bare blitt brukt til å det den skal
å la baksten avkjøles.
I kveld derimot ble den brukt til å servere ferske varme boller til
mine 6 englebarn + englekjærest til eldste datteren.
Og bollene er til og med
SUNN
siden oppskriften er hentet fra en Roede kursbok:)
Selv om man skulle tro at sammalt hvete
skulle gjøre bollene mer mot rundstykker gjør det ikke det
- DET SMAKER NEMELIG SOM BOLLER
og er KJEMPE GODE:)
Dette trenger du:
5 dl lettmelk
50 gr gjær
100 gr margarin
1 beger Kesam
1,5 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
8 dl sammalt hvete
ca 10 dl hvetemel.
Slik gjør du.
Smelt margarinen , ha i melken i smøret og la det bli fingervarmt.
Ha dette i en bolle og løs gjæren opp i vesken.
Tilsett sukker, salt, kardemomme og kesam.
Deretter sammalt hvete og hvetemel.
Elt deigen godt sammen og sett til heving et lunt sted ca 45. min.
Trill ut ca 20 boller og la heve i ca 30 min.
Pensle med sammenpisket egg.
Stekes i ovnen på 220 grader i ca 10 - 15.min.
Avkjøl på rist.
Kalorier: 100 gram bolle 255, 1 bolle ca 125 kcal.
I kalenderen var det fryd og glede gaver i dag også.
Raggegarn jeg ikke har prøvd før som
HELT sikkert blir strømper ( din hobby venn),
deilig mirasolgarn som kan bli pulsvanter(Ida)
og nydelig bånd som f.esk kan bli pynt på gaver ( anlen)
Tusen takk til dere jenter som gjør desember dagene mine så gode:)

5 kommentarer:

  1. Den bolleoppskriften skal jeg prøve:) Godt med litt sunne alternativer, kjenner det begynner å bli mye "ruskemat" nå som julen nærmer seg mer og mer for hver dag:)
    Ha en fin kveld og en god helg.
    Hanne

    SvarSlett
  2. Bollene jeg baka i går er nok ikke like sunne gitt ;)
    Utrolig koselig med kalender da. Her har jeg ikke så mye som en sjokoladekalender en gang. Desember kom litt brått på kjerringa i år ;)

    Ha en fin dag.

    SvarSlett
  3. Hei :)

    For en morsom rist... flott å servere boller på da i denne førjulstiden..

    Så nå kjempe god ut disse bollene da.. he skrevet opp oppskriften og den skal prøves.

    Ha ei flott førjulshelg kos deg og nyt dagene.

    Klem fra Evelyn

    SvarSlett
  4. Hei.De bollene så virkelig gode ut.Nam,nam.Tusen takk for oppskriften.Den må prøves.Stilig den risten.Lurt å brukes til kalender å henge ting på den.Gratulerer med kjempe fine gaver.Ønsker deg en riktig fin førjulshelg.Klem fra Bodil.

    SvarSlett
  5. Kjempesøt bakerist, den er nå bare helt perfekt til å avkjøle julebaksten på :) *♥*

    SvarSlett