lørdag 26. desember 2009

Englene daler ned i skjul

Jeg har samlet på engler siden jeg var rundt 25 år. Alle englene har jeg stort sett fått til jul eller bursdager. De jeg har kjøpt har jeg stort sett funnet på loppemarked og fretex. Til jul får alle komme frem og spre englefryd i heimen min. Denne fikk jeg eller hele familien til jul i fjor av min nevø som spiller fagott. Den er laget av fagottrør og er en av de som får henge framme hele året.
I år har den hvite englehæren blitt plassert for engelsang på pianoet. Glassenglene har landet i det gamle arvete skapet og messingenglene slumrer på komoden på kjøkkenet.

På kjøkkenhylla har den røde hær plassert seg for møte i englefagforeningen. Englelærinnen prøver å lese juleevangeliet for den en brokete engleforsamlingen, mens en trio har lurt seg unna for litt engleslarv i kjøkkenhylle hjørnet.


Englesangkoret har øving i kjøkkenvinduet, musikktrioen øver intens i kjøkkenhylla og alle englene laget av mine barn i har samlet seg på kjøkkenvekta hvor de mimrer om mine barns oppvekst.

Jeg er en enkel sjel å kjøpe julegaver til - for jeg ønsker meg jo engler, engler, engler. Og her er årets nye engleforsamling som har flyttet inn i heimen og skal bli plassert rundt i de forskjellinge englebostedene.
Noen ev engelen hadde slett ikke tid til å blitt tatt bilder av da de henger i juletreet og har mer en nok med å holde seg fast i en gran eller furugrein denne jula!!

12 kommentarer:

 1. WOW! Så mange nydelig engler du har. Jeg tipper Märtha Loise ville blitt bra misunnelig om hu så dette. Jeg blir faktisk litt misunnelig i hverfall. Noen av de nye englene var jo bare helt utrolig vakre. Sukk.... :)

  SvarSlett
 2. For en imponerende engleskare! Høres ut til at du har et forhold til hver især. Så sjarmerende!

  Jeg stikker innom for å ønske glad jul, og ikke minst takke deg for innsatsen med kalendervenn. Jeg er SÅ takknemlig for at du ville påta deg jobben med å administrere dette. Det har vært en sann fryd å ha kalendervenn.
  For en supergod idé!

  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 3. For en samling med engler du har !
  Nydelig;) Kos deg videre i Jula ;))

  SvarSlett
 4. jammen hadde du mange flotte engler! Har noen eg og, syns de er veldig søte!

  Julen er herlig og eg har noen VAGE strikkejulegaver i bakhodet hehe, men herlig å strikke HVA man VIL!!!

  HO HO HO

  Kos deg og ha en fortsatt herlig jul!

  Klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 5. Åhhhh så mange NYDELIGE engler, herlig. Engler er den nydeligste julepynten synes jeg. Selv var jeg heldig å få en rød engel til min julepynt i år, den var alldeles nydelig. Før et år fikk jeg noen heklede engler av min gudmor, ikke borte de heller :D ønsker deg en fortsatt fin jul, og takk for nok en koselig kommentar på bloggen min :)

  SvarSlett
 6. Hei.Så koselig att sønnen fikk ski.Han ser så fornøyd ut.Nydelig gutt.Så mange fine engler du har sammlet på.Virkelig fine.Ønsker deg og dine en riktig fin Romjul.Klem fra Bodil..

  SvarSlett
 7. Så koselig blogg du har! Denne vil jeg jammen følge. ;)
  Ha en fortsatt flott jul!
  Juleklem fra Mammamiia.

  SvarSlett
 8. Så mange flotte engler du har!
  Er innom og ønsker fortsatt god jul, og jeg ble helt betatt av sønnen som fikk ski til jul:-) For et flott bilde av en overlykkelig gutt:-)
  Klem fra meg!

  SvarSlett
 9. Wow, det var en flott samling engler! Kos dere videre i romjulen, og takk for det gamle! Gleder meg til å følge deg videre både i denne og den andre bloggen (ja, om du fortsetter den selv om du har blitt slank og smekker!) til neste år.

  SvarSlett
 10. Mange flotte englar du har samla saman.

  SvarSlett
 11. For en kjempeflott samling av engler :)! Ser jeg har noen år igjen før jeg når samme antallet ;)!

  Ha ei fortsatt fin jul og jeg ønsker deg alt godt for 2010.

  SvarSlett
 12. En fantastisk englesamling du har skaffet deg opp igjennom årene. Jeg har engler i halve stua og nisser i den andre halvdelen, men engelene er nå flottest. Ble så fascinert av pepperkakebakingen deres. Det var ikke småtterier dere har fått til. Det er verdifullt med slike fellesprosjekter for hele familien. Jentene mine pleier å lage et lite hus hver, de også. Vi pleier å sette dem rundt et "islagt vann" (speil) Godt nyttår til deg!

  SvarSlett