torsdag 23. september 2010

Hjemmelagde havrekjeks

FRI i DAG,
HJEMMDAG
og da ble det BAKEDAG
og ikke minst oppdatering på bloggen.
Jeg er glad i havrekjeks, men dessverre er det ganske mye kalorier
i de som man får kjøpt på butikken.:(
Derfor var gleden stor når sesongboka fra Grete Roede kom nå i høst med
oppskrift på hjemmelagde havrekjeks:)
Dette trenger du:
6 dl små havregryn ( lettkokte)
2 dl ekstra lettmelk
2 dl fin sammalt hvete
50 gr margarin
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 ts bakepulver

Slik gjør du:
Slå melken over havregrynene og la dem trekke i minst 15.min. Smelt margarinen og bland alt til en deig. Sett ovnen på 200 grader. Legg bakepapir på stekebrett. Del deigen i to, og kjevle den til den er ca 1/4 cm tykk. Stikk ut runde kjeks med et glass. Dypp glasset i hvetmel, slik at deigen slipper glasset. Prikk kjeksene med en gaffel og stek kjeksene til de er gyllenbrune ( ca 15.min). Smaker godt med ost, syltetøy. Pass på at kjeksene er skikkelig avkjølt før de legges i tett boks.
285 kalorier pr 100 gr
1 kjeks på ca 10 g = ca 30 kalorier

Min erfaring:
Jeg brukte en vanlig utstikker form istedenfor glass, fungerte veldig godt, de ble derfor også litt mindre og da blir det flere kjeks på fatet pr posjon:):) ( tror jeg får mer mat..)

OPPSKRIFTEN ANBEFALES PÅ DET VARMESTE:)

8 kommentarer:

  1. Så fine hjertekjeks. Havrekjeks er godt, og takk for tipset om hjerteformen:)

    SvarSlett
  2. Mmmm, no fekk du meg til å huske havrekjeksa til Besta mi.... kanskje eg må ta meg ei bakeøkt eg også snart!

    SvarSlett
  3. Snedig.
    Tenkte senest i går på at i helga blir det baking av.....havrekjeks ;)
    Blir nok noen fine figurkjeks i ungenes matbokser til uka.
    Ha ei flott helg!

    SvarSlett
  4. Hei.De så virkelig gode ut.Nam,nam.Tusen takk for oppskriften.Den må prøves.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

    SvarSlett
  5. Takk for at du deler oppskriften :d havrekjeks er jo så nammis. Så søtt med hjertekjeks :D

    SvarSlett
  6. De så gode ut. Takk for oppskrift :)
    Ha en fin helg!

    SvarSlett
  7. Disse så skikkelig gode ut! Spørs om jeg ikke får ta å lage slike en dag :)

    SvarSlett
  8. Da har jeg oppskriften, og skal prøve den. Takk for at du deler.

    SvarSlett