mandag 8. august 2011

Kreklingbær forvandels til vinterstyrkedrikk

 Jeg trosset min ormeangst , tok med meg kaillen for å dra på blåbærtur
men enten var blåbæra blitt spist av blånissene eller andre små underjordiske
for alt vi fant var krekling.
 Vi plukket en halvliter og tok det med som prøveprosjekt for å lage kreklinglikør.
En halv liter bær med 2,5 dl sprit skal nå stå å godgjøre seg i 2-4 uker,
deretter skal den essensen blandes med 1,2 dl sukker, litt mer sprit
og lagres på tett flaske i minst 6 mnd,
prøve smakingen blir da først rundt vinterferien 2012!!
 Selv om det ikke ble blåbær er det fint med tur med et innsmett av biologitime fra kaillen.
Viste meg kalkfjell og fortalte meg om blomster du finner der som gullris, blåklokke.
Plukket en liten ørnefjær til meg for min hodepute
og fant villmarkjorbær for meg
som  smaker som drops.
Derfor fortjente han at tjukke raggene ble ferdig i går.
ENDELIG er kanskje strikketørken slutt.
Brukte 120 gram  mor åse fra garnlageret.
Dermed har vi startet forbredelsene til vinter sesongen med
 kreklinglikør og varme til føttene!!

7 kommentarer:

  1. Det er litt skummelt med orm på Frøya, ja - jeg bruker oft støvler når jeg vandrer rundt. Jeg synes det var lite blåbær i år, jeg.

    Jeg har aldri forsøkt å lage likør av krekling før, men fast takst her hjemme er likør av bringebær. Det er veldig godt! Og i år skal jeg supplere med en type til som jeg ikke har prøvd før: multer. Det skal bli spennende.

    Fortsatt god sokkestrikk til deg også. Regner med du har flere par på tapetet ;-)

    SvarSlett
  2. Er SÅ glad for at vi ikke har ormer her oppe i nord! Vi var på blåbærtur i helga og fant mye og store bær :) Ungene syntes det var enklere å plukke krøkebær, så det ble noen liter av det også. Så nå står både blåbær og krøkebær og godgjør seg til saft :)

    SvarSlett
  3. Du er ikke alene om å ha ormefobi, jeg er akkurat likedan selv. Men har faktisk overgått meg selv flere gange i sommer, med både telttur og blåbær tur midt i skauen. Og ikke har vi sett snurten av ormen heller...

    Her er det også strikketørke, men lista mi meg ting jeg har lyst å strikke er lang. Må bare finne gløden først :)

    SvarSlett
  4. Heisann. Vi har også pleid å plukke med oss litt krøykebær når vi har feriert nordpå. Da jeg var liten ble den gjerne til grøt, som var veldig godt med melk og sukker på :) Mamma og pappa har en del ganger plukka krøyk og blåbær og laga vin av dette. Den vinen er visst veldig godt til taco.. Håper likøren blir god den og!! :)

    SvarSlett
  5. Likør står på programmet mitt også. Men jeg kjøpte 60% sprit og den må vannes ut. Og jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det. Trenger antagelig en alkoholmåler.
    Ellen :)

    SvarSlett
  6. Her er det ein del krekling i år, men ein skal vera nokså tålmodig plukkar...
    Eg er sikkar på de får nyta godt av styrkjedrikken i vinter ;)
    Sjølv har eg smaka kreklingsirup på vaniljeis - NAM!!
    Sokkar kan me vel aldri strikka nok av...?! ;)

    SvarSlett
  7. Åh, krekling, minner meg om jul og blånissere ja. Minner meg uansett på at jeg bør komme meg i skogen og plukke litt bær og sopp.

    SvarSlett