I flott trøndersk høstvær ble middag utendørs med
pølser, salat og
PINNEBRØD
En 7års glede
er å spikke sin egen grillpinne:)
Vår Pinnebrød oppskrift er som følgende:
ca 2 dl lunket vann
2 dl sammalt fin hvete
3 dl hvetmel
1 pk tørrgjær eller 1 - 2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss olje
Gjør slik.
Bland alt til en smidig, men litt fast deig.
Jeg starter med vann og tar i gjær,salt, sukker og olje,
deretter blander jeg det grove melet og tar hvetmelet til slutt til jeg får den smidige deigen.
Legg deigen i en bolle eller pose og ta den med på tur.
Jeg har også med litt mel i egen pose til utbaking.
Deldeigen i små emner og klapp den litt flat,rull den så rundt pinnen og stek den over bålet.
Best resultatet over glør og over lang tid:)
Skal du ha pølse i brødet ,lønner det seg å grille pølsen først
og deretter snurre pinnebrød deigen rundt.
Ta gjerne med tube ost, eller syltetøy for pålegg til pinnebrødet.
( Pinnebrød oppskriften vår er hentet fra Jeanette Roede sin oppskriftok Lett og lettvint )
Av og til er vi heldig å finner hjerter laget av naturen selv .
Dette skal vi bruke til å lage et llite høstkort,
i dag sender jeg det til alle dere med ønske om en
GOD HØSTDAG
Pinnebrød er godt,også er det så koselig med ute dager sammen med familien.
SvarSlettVi har akkurat kommet hjem fra høstferie i Sverige...Har stor kost oss med barna:)
Nå er det helge vasken:)
Nyt helgen!
Klem Linda:)
Mmm, pinnebrød er godt - min favoritt er med bringebærsyltetøy inni.
SvarSlettGod helg!
MMM... pinnebrødet ditt er supergodt og kan godt etes helt uten pølser :)
SvarSlettVi har vært og gått tur på svaberga ut ved Titran i dag. Husker ikke hva det heter der. Nydelig tur. I morra skal vi gå tur ut på Fjellværsøya.
Ellen :)
Deilig å være ute på tur :) Her blåser det kald nordøst for tia og det er litt surt og kaldt, men det er egentlig bare å kle på seg ;)
SvarSlettKLÆM
Det der så både godt og koslig ut :-)
SvarSlettDet var fra meg da ;-)
SvarSlett