Skinkesnurrer er en prima rett for store og små.
Lett å laga og et godt alternativ til f.eks pizza.
Oppskriften er som følgende:
3 dl lunkent vann
3 dl lunkent vann
½ pakke gjær
1 ss olje
½ ts salt
3 dl sammalt hvete, fin
2½ dl hvetemel
Fyll skinkesnurrer
4 ss tomatpuré
200 g kokt skinke i strimler
1 stk rød paprika
2 stk vårløk
4 ss finhakket frisk oregano
2 dl revet lettere gulost
SLIK GJØR DU
Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel.
La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Skjær vårløk i tynne ringer og paprika i små biter.
Kjevle deigen til en avlang tynn firkant, ca 30 x 40 cm. Bre tomatpuré utover deigen.
Fordel skinke, paprika og vårløk utover og strø over revet ost og oregano.
Rull sammen til en pølse, og skjær opp i ca 1,5 cm tykke skiver.
Legg skinkesnurrene på et stekebrett kledd med bakepapir.
Etterhev snurrene i ca 20 minutter, og stek dem på 220 °C i 15-20 minutter.
Avkjøl skinkesnurrene på rist.
Det lureste er å lage dobbel porsjon så en kan ta med rester til lunsj neste dag.
Oppskriften finner dere på Grete Roede sidene her
Oppskriften finner dere på Grete Roede sidene her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar