mandag 19. november 2018

Skinkesnurrer er en prima rett

 Skinkesnurrer er en prima rett for store og små.
Lett å laga og et godt alternativ til f.eks pizza.
Oppskriften er som følgende:
3 dl lunkent vann
½ pakke gjær
1 ss olje
½ ts salt
3 dl sammalt hvete, fin
dl hvetemel

Fyll skinkesnurrer
4 ss tomatpuré
200 g kokt skinke i strimler
1 stk rød paprika
2 stk vårløk
4 ss finhakket frisk oregano
2 dl revet lettere gulost

SLIK GJØR DU
Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel.
La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Skjær vårløk i tynne ringer og paprika i små biter.
Kjevle deigen til en avlang tynn firkant, ca 30 x 40 cm. Bre tomatpuré utover deigen.
Fordel skinke, paprika og vårløk utover og strø over revet ost og oregano.
Rull sammen til en pølse, og skjær opp i ca 1,5 cm tykke skiver.
Legg skinkesnurrene på et stekebrett kledd med bakepapir.
Etterhev snurrene i ca 20 minutter, og stek dem på 220 °C i 15-20 minutter.
Avkjøl skinkesnurrene på rist.
Det lureste er å lage dobbel porsjon så en kan ta med rester til lunsj neste dag.
Oppskriften finner dere på Grete Roede sidene her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar