søndag 27. desember 2009

Min mest betydningsfulle juletrepynt

Siden jeg var liten pike har denne rundingen med perler på vært en veldig viktig del av julen. Den skulle plasseres først på treet etter lysene og høyest mulig. Julepynten er fra min mors barndom og som hadde samme historien som meg. Når jeg stiftet egen familie fikk jeg denne med meg som et juleminne fra barndommen. Nå gjentar historien seg med mine barn. Julepyntet er i hvert fall mellom 70 -80 år, kanskje eldre. Hva er din mest betydningsfulle juletrepynt eller julepynt, skriv det gjerne ned som en kommentar i dette blogginnlegget med link til bloggen din, så får jeg ta en titt :)
I år har jeg fått TO juletre. Furutreet står i gamle stua og er pyntet med hvitt og sølv. Det andre er gran og står i aktivitetestua og er pyntet stort sett i rødt + barnas julepynt.

9 kommentarer:

 1. Eg har ein rosa, vakker engel frå Amerika so min finaste og mest betydningsfulle julepynt. Vi søtrene fekk kvar sin frå tante og onkel "over there"

  http://ellemellerjegforteller.blogspot.com/2009/12/englar-daler-ned-i-sky.html

  SvarSlett
 2. Heisan!
  Kor vakker er vel ikkje den gamle julepynten...?! Eg har ikkje sett liknande din pynt før, og det er jo heilt spesielt når det fyljer ein historie med.
  Eg har arva nokre kuler frå farmor, men for nokre år sidan ramla treet overende, og dei aller fleste knuste.. No har eg ei lita rosa kule att, men eg har ikkje pynta treet med den dette året, grunnet lille rampe-katten eg har i huset no. Eg har heller gått til innkjøp av 60- 70-tals plastikkuler hjå Fretex og andre bruktbutikker :)
  Klem, Siri

  SvarSlett
 3. Vakkert! Jula handler mye om minner og slike ting er så koselig å ha, heldige du. Selv er jeg veldig glad i noen kuler vi kjøpte i Beijing i 2004. De er ikke så gamle foreløpig, men jeg tenker disse skal bli en del av vår julehistorie. http://innerstiveien.blogspot.com/2009/12/vart-juletre.html

  SvarSlett
 4. Hei! Utrolig verdifult med juleminner!
  Jeg har to ting som betyr mye for meg og ungene.En matte til åha under juletreet som er slik som vi hadde hjemme - med filt figurer...Også har vi ti to trenisser som min svigerfar laget. Etter at han døde for to årsiden er disse blitt en nødvendighet i julen.
  Håper du har en koselig romjul!

  SvarSlett
 5. Jeg har også noen juleminner som jeg må ha fram hvert år. Begge to er engler og begge fikk jeg av min mormor da jeg var liten. Det er de kjæreste minnene jeg har etter henne.

  SvarSlett
 6. Jeg er vokst opp med et juletre der nesten hver lille sak har en historie av betydning. Mine to viktige julepynter (og barna mine sine) er derimot et par av deres egne som de husker at de har laget, og en julepynt jeg fikk arve fra min bestmor/ farmor: en julekrybbe i plastikk med spilledåse på baksiden. Bestefar kjøpte den til "barnebarna" for å trekke den opp og da stod vi alle vi små andektig rundt og fulgt med. Min far har gode minner fra den, - han stod nok i rekka bak barnabarna. I mange år holdt denne julepyntet til på mine foredres tre (de fikk låne den de årene jeg ikke feiret jul i eget hjem, - nesten ti år) men nå har jeg/ sønnen den på eget tre.
  Merkelig med slike historier...
  http://mreteveian.blogspot.com/2009/12/tre-2-tree.html

  SvarSlett
 7. Den gamle julepynten er så vakker !

  Fint at du har bevart den ;) Fortsatt hyggelig Romjul! Klem fra Bestemor Drillo;))

  SvarSlett
 8. Det er så fint med slik julepynt som har en historie og som gir en spesiell følelse når man tar den frem. På bloggen min under bokstaven N i ABC utfordringen finner du min barndomsjulekule med en engel inni.

  SvarSlett
 9. Akkurat som vi har, men selvsagt gran ,-) Det med rødt står på kjøkkenet og det "hvite" står i stua. Håper juledagen har vær fine.

  SvarSlett