søndag 13. september 2009

Ute i god tid med hjemmelagede julegaver!!

Bare til opplysning det er 78 dager til 1.desember - og 102 dager til juleaften. Skal man lage julegaver selv må man begynne i god tid. Og siden vi allerede er kommet til september begynner faktisk dennne gode tiden å løpe ut for hjemmelagede gaver:) Takket være at jeg deltar i dinhobby`s garncup fikk jeg muligheten til å gjøre ferdig noen smågaver. Utfordringen denne gangen var nemelig lag julegaver til noen. Ekstra poeng for rødfarge, grønnfarge, tovede produkter, typisk norsk mønster og kombinert strikke /hekleteknikk.
Første gave skal gies bort til en meget julepyntete venninde. Disse hjertene er laget ved først å strikke en lang remse på rundpinner i et eller annet garn som kan toves. Deretter ble remsen tovet, etterpå klippet jeg ut mange små hjerter. Noen kan bli brukt til dekorasjon , andre laget jeg en grønn hekleremse rundt eller bare en tråd som kan brukes som lysmansjett eller jultrepynt. Både hjertene med remser og uten remser kan også brukes som pakkepynt. Skal lage flere til akkurat det formålet:)
Neste gave er en juleeggvarmer. Laget en drøss av disse i fjor og ga bort til venner og slektninger. Denne skal en av fadderjentene mine få som er over 20 år med lapp inni at jeg skal lage en ny når hun stifter familie med mann og for hvert barn som kommer:) Oppskriften har jeg funnet i et gammelt julefamilien.

Sist ut er en enkel rillestrikket oppvaskklut pyntet med heklakant. De er selvfølgelig i julefarger og skal brukes i julehøgtiden. Denne gaven er også tenkt til en venninde. I tillegg må det jo bli oppvaskkost, og kanskje en luksus oppvaskemiddel.
Ha en hyggelig førjulsgavelagingtid:)

18 kommentarer:

 1. Hei!! Takk for hyggelig kommentar!! Du bor VIRKELIG ved havet, du! SÅ heldig!!!!! Nydeligm kjenner saltsjølukta helt hit til Hedmarken:-)

  Gleder meg til jul jeg også, klem fra Marianne

  SvarSlett
 2. Oi, er det ikkje lenger til jul? Må visst setja i gang og planleggja... Fine ting du har laga!

  SvarSlett
 3. Fine ting dette her,de tovede hjertene var en knall ide!! Jeg strikker kluter om dagen...ha en fin søndag!!
  Anette:-)

  SvarSlett
 4. Joda, det er absolutt tid for å tenke på julegaver. Har selv begynt på noen av mine.
  Riktig søte ting du har laget, god ide med den skjønne heklekanten rundt den strikkede oppvaskkluten.

  SvarSlett
 5. Jeg er også i full gang med julegavestrikkingen. Blir litt skremt over at det faktisk ikke er så lenge igjen, men håper på å bli ferdig i tide. Lykke til videre med julegavelagingen :)

  SvarSlett
 6. Uff og uff. ja julen kommer like brått hvert år..

  Mye fint du lager.

  Ha en herlig søndag

  SvarSlett
 7. Hei, og takk for hyggelig kommentar hos meg! Julegaver allerede? Så flink du er! Men det er jammen sant, det er ikke SÅ lenge til nå. Bedre å begynne tidlig og ha god tid, enn å stresse rundt de siste ukene :)

  SvarSlett
 8. Takk for gode ideer:) og påminnelse om at jule kommer ganske snart;)
  God søndag!

  SvarSlett
 9. Hei.Så mye fint du har laget til julegaver.Må nå vell være kjekt å få hjemelaget gaver.Mye arbeid som ligger bak.Kjekt å være tidlig ut for der tar jo en stund å lage hjemelaget gaver.Ha en riktig fin Søndag.Bodil

  SvarSlett
 10. Hei :) oii he de kommet så langt allerede du ja.. flotte ting du he laga da.

  Ha en flott søndgkveld :)

  SvarSlett
 11. Hei igjen.Jeg kjøpte garnet på Klokkegården på Skaret.Det er to tråds garn fra MORK UTEGANGAR.v/Ingolf Mork og Åse Paulsen.6450 Hjelset.e mail ingolf@mork.as Garnet er spunnet ved Sjølingstad Uldvarefabrikk.Så du får ta kontakkt med dem å høre ut.Ha en riktig fin Søndagskveld vidre.Bodil

  SvarSlett
 12. God kveld. Takk for gode ord og hilsen hos meg :o)

  Hilsen Eva

  SvarSlett
 13. Hei hei!
  Takk for kommentaren..Ja såpelaging er kjempe gøy! Jo takk takk, skal ta meg en sving i morgen- å håper jeg raser ned i vekt.ha ha ha :p håper det er gøy ihvertfall da!
  Ha en super fin søndag du og! klem

  SvarSlett
 14. Tusen takk for helsing hos meg! Det blir eg gald for! :-)

  Skulle ønske eg var flink med handarbeid - heimelaga julepresangar er så fantastisk!!
  Er det vanskelig å lage eggevarmarar? Det hadde vore ei super gave!
  Du er virkelig flink! :)

  Ha ei strålande veke!

  Klem Therese Dorthea

  SvarSlett
 15. Lurt å begynne tidlig. har ikke begynt å tenke på julegaver ennå jeg. September har vært en skrekkelig travel måned. Søte smågaver du har laget. Forresten - Ida Strømpegarn er kjøpt på Europris - men ettersom jeg har fått høre er det Gjestal som produserer mye av dette garnet. Så det er nok ikke så ulikt Silja garn vil jeg tro.

  SvarSlett
 16. Julegaver, ja. Jeg må vel begynne å tenke litt i de baner jeg også - tida går jo så fort når det nærmer seg!

  SvarSlett
 17. Så flotte gaver du har laget. Kan tenke meg at noen blir fornøyd.
  Skremmende fakta om hvor lenge det er til jul da.... Men det er vel noe alle er klar over, det kommer bare like brått på hvert år.

  SvarSlett