onsdag 16. september 2009

Tanker og filosofering rundt blogging.

Hvorfor synes jeg det er så trivelig å skrive min blogg og ikke minst lese andres blogger?
I går kveld fikk jeg en a-ha opplevelse angående dette. I fra 10 års alderen fram til 20 var jeg en meget aktiv brevskriver, skrev flere brev i uka . Brev ble sendt til brevvenner over hele landet og etterhvert skolevenner. Fra 30 års alderen tok jeg opp denne hobbyen og mange nye venner ble etablert. Dessverre ble livssituasjonen noe hektisk etter hvert og jeg klarte ikke å fortsette å holde den samme kontakten. Men jeg likte det å skrive brev og å få brev. Lese og bli kjent med hvordan andre hadde det, hva de var interesert i, hva de gjorde osv.
Derfor skjønte jeg plutselig i går at det å lage blogg , besøke andres blogger , skrive små kommentarer var blitt min nye form for brevskriving:)
Jeg synes fortsatt det er trivelig å få brev, men når tiden ikke strekker til har bloggingen blitt en veldig god ersatning. Jeg blir like glad for en hyggelig og koselig kommentar på bloggen som et brev i posten. Og som når jeg får brev prøver jeg av beste evne ta meg en tur tilbake til avsenderen for å takke for hilsnen og samtidig bli litt kjent med hvordan avsenderen har det.
Litt av dagens filosofi vises i mitt lille tablå fra mitt gamle skrivebord. Her ser dere også gammelt penalhus fra min manns far med fult utstyrt blekkpenner, liten postvekt sikkert rundt 100 år, gamle frimerker fra mitt barns samling. Brevet er forøvrig stemplet med vårt eget stempel som vi fikk i bryllupsgave.


Jeg er utrolig takknemmelig for alle hilsner og motiverende heiarop på innlegget fra i går. Det hjelper å få litt ros for å stå på enda mer for å nå målet mitt:)
Likeså er det kjempe artig at vi er så mange JULEmennesker i bloggverdenen. Mange ønsker seg en spesiallaget julekalender og har akkurat ikke du fått tatt " lodd" i denne julegavekalenderlotteriet har du sjansen helt fram til 24.sept. Ta en tur HIT så ser du mer om reglene, husk å skriv kommentaren under julegavekalenderinnlegget vil du være med:)


Da stempler jeg dette innlegget med mitt spesialstempel som viser kystbergknapp m villsauvær med hjerte rundt, super bryllupsgave synes vi:)

18 kommentarer:

 1. For et nydelig stempel!

  Det var en lur filosofi det der om brevskriving og bloggskriving. Kjenner meg igjen der, stemmer nok for meg også. Jeg har alltid likt veldig godt å skrive og lese brev :)

  Takk for hilsner inne hos meg!

  SvarSlett
 2. Har egentlig ikke tenkt slik på det som du skrev, men det er jo på en måte veldig sant for meg også! Jeg skrev også flittig brev da jeg var noe yngre enn nå...
  Det som er så fint med blogglandia, er at man kan være nøyaktig som man vil! Personlig har det blitt en plass å få inspirasjon, utløp for mye rart og en plass å treffe nye bekjentskaper. Noen av de IRL også. Nå står snart bloggtreff for døren - det er skummelt - men også fryktelig morsomt! Og en annen ting, utgangspunktet vårt er helt likt : en blank side som blir til et innlegg. Moro å se hvor mye rart vi får ut av makent startsted!
  Ønsker deg en hyggelig onsdag!
  :o)

  SvarSlett
 3. Glemte jo å si at stempelet var veldig spesielt - og flott!!!

  SvarSlett
 4. Så koselig blogg du har, tror jammen jeg følger deg...

  Klem fra Lenemora

  SvarSlett
 5. He he, ja den tanken med at blogging er en ny form for brevskriving, har jeg også tenkt. Men det er en ting som virkelig er bedre med bloggingen, man får tilbakemeldinger så fort ;D
  For en kjempe flott bryllups gave det stempelet var ;)

  Leste i innlegget under at du har gått ned 30 kg. Det er virkelig imponerende. Det krever mye for å kunne gå ned så mye. Du har vært flink.
  Stå på ;)

  SvarSlett
 6. Nå er det jammen lenge siden jeg har både skrevt og fått brev. Ser absolutt likhetspunktene ja, det er en kjekk måte å kommunisere på.

  SvarSlett
 7. Jeg er er enig med deg å blogge er en moderne måte å skrive brev på. Man kommer i kontakt med så mange hyggelige menesker. Så fint stempel du har.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 8. Hadde ikke tenkt på den der sammenhengen mellom blogging å brevskriving, men den var jammen meg ikke dumt. Jeg var jo også en ivrig brevskriver i ungdommen, noe som har dabbet av med årene her også. Det blir vel gjerne slik når dagene blir fyllt opp med familieliv og alt det fører med seg.
  Laila

  SvarSlett
 9. Hadde ikke tenkt på det sånn, men jeg hadde også en haug med brevvenninner tidligere.

  SvarSlett
 10. Artig å lese filosoferinga di rundt brevskriving og blogging, og artig å sjå at mange har det som deg. Eg har ei litt anna vinkling, brevskriving har aldri vore noko for meg, eg har alltid likt best å prate, det å få uttrykke seg i augneblikket, å vere raskt ute med replikkar. Derfor er det rart at eg har vorte så hekta på blogging, eg visste faktisk ikkje at eg hadde så mykje på hjertet før eg begynte med blogginga:)

  SvarSlett
 11. Du har så rett, så rett! Veldig koselig lesing.

  Flott stempel!

  SvarSlett
 12. HEi Brit :) e nok rett de du skriver her Brit!

  Fint stempel og kolseig ting du he tatt vare på.

  Brevskriving ja.. koselig de.. he igjen 2 brevvenninner enda jeg fra den tiden jeg skrev brev.. ikke så ofte vi hører fra hverandre .. men av og te dett det nå ned et brev i postkassen fra en av de . Og de e nå koselig da.

  Er nå gjennom brevskriving jeg har blitt kjent med deg også da Brit.. he en del av brevene dine fortsatt.. husker du da vi drev med brevskriving og serviett samling??. Og julebrevene fra deg har jeg også tatt vare på.. de ligg sammen med andre julekort. Kjempe koselig.

  Veldig glad for at jeg ble kjent med deg gjennom brevskriving. Og nå får jeg lov å følge deg gjennom bloggene dine. Kjempe koselig :)

  Ha en flott dag, og du.. du e kjempe flink, e full av beundring over alt du he fått te og får te.

  Klæm :):)

  SvarSlett
 13. Hei Brit, tusen takk for koselig kommentar på min blogg! Alltid gøy å finne andre som inspirerer og gleder en. Jeg tror du er en som gjør begge deler, for mange.

  Lykke til med monsterbuksa! Gleder meg til å se resultatet her på bloggen! (o:

  SvarSlett
 14. Og jeg glemte også å si: Fantastisk flott stempel! Og veldig god illustrasjon av deg og ditt tror jeg?

  SvarSlett
 15. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 16. Å, så nydelig skrevet!!! Du satte virkelig ord på det jeg tror er min tanke og glede meg bloggen, brit! Og vi er så like, julemennekesker begge to! Jegv ar også ivrig brevskriver i abrndommen...Du sier noe der..


  Nå har jeg ryddet stabburet og de var her til 12 inatt, så med jobb idag og kioskvakt for fotballgruppa ikveld, er det et slakt som legger seg på sofaen nå;-) Igjen, takk fro hyggelig kommentar! Klem, Marianne

  SvarSlett
 17. Godt sagt, det er nok fler av oss her i bloglandia som er "gamle" brevskrivere.

  SvarSlett
 18. Brevskriving er koselig. Var aktiv der når jeg var yngre. Men blogging er jo på en måte det samme. Er jo noen blogger man bare må innom.

  En annen ting jeg har fått sansen for er postcrossing. Ett nettsamfunn hvor man lager profil og slikt. Så får man adresser og sender postkort. Så nå får jeg mange postkort i løpet av uken, og sender noen også. Kjempekoselig, og man blir en smule hekta:) Men gøy er det. Ta en titt hvis du fortsatt vil ha noe i den gammeldagse postkassa:) www.postcrossing.com

  Ha en fin helg!

  SvarSlett