onsdag 9. september 2009

Velkommen til Lille Tinka:)

Se her hva for et lite nusketroll vi har fått i hus i dag!! Mannen var å hentet henne helt nedi Lom. Dette er lille Tinka 10 uker, en søt lita border collie tispe:) I kveld har det selvfølgelig vært den store tisse overalt, snuse, prøve ut grenser og masse kos. Om et år håper vi det er blitt en god gjeterhund til vårt bruk: holde rede på 200 sau. Hun er jo helt spesiell med sitt ene blå øye og den andre brune. Ordentlig sjarmjente:)Vi har hatt hunder helt fram til i sommer. Først måtte vi avlive arbeidshunden vår Toya. Utrolig trist, men helt nødvendig da hun var etter et barn og bet i ansiktet helt umotivert. Det var heldigvis ikke mer ei lita skramme på barnet, men alvorlig nok at vi ikke kunne stole på henne mer i forhold til biting. Vi har sett litt tendensen det siste året i forhold til at stressnivået hennes økte. Hun hadde en mor som hadde samme problem..Men vi hadde hatt 7 flotte fine år med Toya og både vi store og våre 6 små synes det var trist å ta farvel på denne måten..
Itilegg mistet vi jo arbeidshunden mitt i værste sausankingsarbeidet, noe som gjort min mann sprekere enn noen gang.

Gamle hunden vår Tinka på 14 år forlot oss i august. Hun døde rett og slett av alderdom- fikk hjerneslag og det tok ikke mer enn en time så var hun død. Selv om vi egentlig var forberedt på å mistet henne snart så trodde jeg vi fikk beholde henne gjennom vinteren. Hun var blant annet med oss på seilturen vår i sommer og da var hun i kjempe god form. Tinka har vært en del av alle barna sine liv og verdens snilleste hund.

Derfor var mannen i huset veldig bestemt på at nye hunden skulle bli oppkalt etter Tinka. Måtte vi bare få til en kombinert god familie/gjeterhund slik gamle Tinka var:)

18 kommentarer:

 1. Så skjønn en hund! :) Fin blogg du har. Ha en fortsatt god natt.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Gratulera med "nye" Tinka.....so fin.
  Håpar ho vert ein flink gjetarhund.......er nesten som eit lotteri, detta.....
  Vår Lussi som er dotter av kjempeflinke Teddy eig ikkje gjetareigenskapane i det heile teke. Me vart sjølvsagt skuffa når me oppdaga det.
  Tinka viser stor interesse for gjeting og er allereie ganske flink, og bonden er kjempefornøgd.
  Lukke til med Tinka!!!

  SvarSlett
 3. Så fin liten valp dere har fått. Moro med valper. Vi har en på 4 mnd. og hun eren skikkelig røverjente.

  SvarSlett
 4. En nydelig liten valp! Håper hun blir alt dere ønsker dere, og litt mer! Lykke til!

  SvarSlett
 5. Gratulerer:)så nydelig ho er:)

  SvarSlett
 6. Heisann, og takk for kommentar hos meg ;) Nydelig valp og utrolig hærlig med forskjellige øyne.
  Koselig blogg du har og så mye fint du har strikket!

  Ha en fin dag ;)

  SvarSlett
 7. å så fin hun er. Jeg mener at unger i oppvekst har veldig godt av å ha dyr.
  Valp er jo ekstra både kos og strev. Regner med dere koser dere stort.

  SvarSlett
 8. Gratulerer med ny hund, og så nydelig. Har sett hvilken fantastisk kapasitet en hund er i sanking, men vår 4 beinte var litt kjappere enn sauen. Har du kommet lant med ryddinga???

  SvarSlett
 9. Ååååå. Så nydelig. Lykke til med nytt familiemedlem!

  SvarSlett
 10. Helledussen så skjønn hun er :D

  SvarSlett
 11. Grattis med søt liten BC-jente, hun er jo bare alldeles nydelig.
  Masse lykke til, håper hun er en snill og god kose-valp. Min var en skikkelig aktiv og kreativ sak, som til tider holdt på å drive meg til vanvidd... :D Men han er selvfølgelig verdens beste, allikevel.

  SvarSlett
 12. Nydelig!!

  Trist med de andre to, men slik er vel livets gang..
  Håper dere får en god arbeishund i lille-Tinka :-)

  SvarSlett
 13. For en nydelig hund....
  Ønsker dere lykke til med det nye familiemedlemmet og håper hun blir en flink gjeterhund om en stund - trenger nok litt trening tenker jeg - selv har jeg aldri hatt hund, men er veldig glad i dyr !!!

  SvarSlett
 14. For en nydelig lille hund! Hilsen fra Pillepalle

  SvarSlett
 15. Hei.Jeg har ikke vært inn på bloggen din før nå.Håper ikke att det har noe å si om jeg legger igjen en komentar.Så fin En blogg du har.Og så fin en hund dere har.Så kjekt og se att det er så mange kreative folk i Norge.Ha en riktig fin helg Bodil

  SvarSlett
 16. Helledussen for en nydelig søt valp!!! Får utrolig lyst på hund når jeg ser slike bilder. Men jeg må nok holde meg til katter.Det blir lange dager for en hund som er hjemme alene hele dagen. Det hadde vært fantastisk å bo slik som dere. Da ville jeg hatt mange dyr da!! Min mann hadde en utrolig snill og søt Golden Retriever da jeg traff ham. Den måtte avlives da den var 13 år. Jeg husker hvor grusomt det var. Hunden var nesten døv, gikk på hjertemedisin og hadde hode på skakke pga slag. Min kjære klamret seg til hunden, og moren måtte bære den inn i bilen og kjøre til dyrelegen.

  Kos dere masse med Tinka. Tenker hun blir en super gjeterhund!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 17. Ååå, så søt hun var! Blir nok en flink gjeterhund dette - slik som hennes navnemor!
  Ha ei god helg!

  SvarSlett
 18. Men heællenutten, så søtt et troll, da! =)

  SvarSlett