I fra lakseparadiset egen kommune Frøya må vi selvfølgelig serverer
LAKS minst en gang iuka!
Her kommer et smakfult forslag fra Grete Roede sine oppskrifter
som er utprøvd i heimen med 2 voksne og 6 barn/unge i alderen 6 -18 år.
DU TRENGER:
4 porsjoner
600 g laksefilet
2lime
1 bit ingefær
4 røde tomater
1 rød chili
4 tomater
1 rød paprika
1 grønn paprika
1/2 purre
150 gr sukkererter
1 ts salt
1 ts pepper.
og alminiumsfolie
Slik gjør du:
Skjær fisken i like store biter eller rett og slett gjør det enkelt kjøp ferdig oppskærte stykker!!
Legg stykkene på hvert sitt aluminiumsfolie og krydre med salt og pepper.
Del lime i to og drypp saften over fiskestykkene.
Finhakk Chili, ingefær, purre og paprika, og skjær tomater i biter eller båter.
Fordel alle grønsakene over fiskebitene.
Brett pakkene sammen og stek dem midt i ovnen på 220 grader i 15 -20 minutter.
og vips så har du en hærlig lakserett.
Server den med naturris , villris eller fullkornris:)
Når det gjelder barn og de ulike grønsakene så plukket jeg ut chili og purreløk til den minste.
En måte å få barna som er litt skeptisk til grønnsaker
er å la de putte opp i laksepakken selv hva de har lyst på.
Den smaken jeg syntes er viktigste å få med i retten her er ikke chili men ingefæren,
det gir litt sånn prikken over i.
Kalorier pr laksepakke er 460 kalorier med 150 gram ris.
Bon appetitt og ha en GOD SUNN UKE 4.
Det er nå det er viktig å kanskje brette opp armene
å gjøre en ekstra innsats for å holde på gode fortsett fra 1.januar!!
Mmmmm, fantastisk! Dette skal vi ha idag, tusen takk for at du deler:) Klem
SvarSlettÅH.. kjenner nesten lukten av dette. Takk for godt tips. Jeg er mye hjemme alen så jeg fryser laks i porsjonpakker. da er det bare å fylle på med grønsaker..
SvarSlettha en fin uke,
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlettNam, dette ser godt ut!!
SvarSlettTror jammen jeg må kjøpe laks en av dagene : )
Takk for at du deler oppskrifta med oss !!
Dette så da veldig godt ut! Skal testes! Takk for oppskrift!
SvarSlett