mandag 30. januar 2012

Roedemiddag uke 5: Vintergryte med svinekjøtt

 En gryte full av spennende smaker- absolutt en anbefaling for hver og en!
 Blandingen med kanel, spisskumm og ingefær gjør virkelig susen:)
Du trenger til 4 porsjoner:
600 gr svinefilet
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss olje
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1 ts ingefær
1/2 ts kanel
2  gulrøtter
2 persillerøtte
6 poteter
3 dl vann
1 ss tomatpurre
1 kvast bladpersille
1 ts grovmalt pepper

 Slik gjør du:
Skjær kjøttet rent for sener og fett og deretter i passe biter.
Vend i salt og pepper og brun kjøttet i en gryte med olje. Legg til side.
 Skrell og skjær løk i terninger, finhakk løken og fres det i gryten.
Tilsett krydder og la det steke med.
 Skjær gulrøtter, persillerøtter og poteter i mindre biter, og stek det i gryten.
Tilsett vann og tomatpure. La alt småkoke i 15min.
 La kjøttet bli godt gjennomvarm i gryten, og event krydre med salt og grovmalt pepper.
Dryss rikelig med bladpersille over før servering.
 Serveres gjerne med ferske rundstykker eller flatbrød.
IKKE EN SMULE BLE IGJEN!!
Kalori pr porsjon er 315 kalorier.
Lag gjerne mer og kutt flatbrød og rundstykker,
vintergryta smaker godt nok uten tilbehør:)
Lykke til.
Takker for tilbakemeldinger om at en del av dere prøver ut oppskriftene.:)
Glad for alle tilbakemeldinger om dette.)

4 kommentarer:

  1. Hei igjen....dette så godt ut....jeg skriver ned oppskriftene dine og prøver....ha en fin uke...

    SvarSlett
  2. Tusen takk for godt tips. Denne skal prøves ut :-)

    SvarSlett
  3. Hei, igjen.. mmm kjenner lukten.. Dette skal jeg prøve.. Fisken du la ut her om dagen var super..
    Takk for masse god inspirasjon..

    Ønsker deg en fin dag

    SvarSlett
  4. Å, den hørtes kjempegod ut! At det er en oppskrift som passer godt inn i rytmen med ned en halv kilo i uka siden i høst, passer enda bedre!

    SvarSlett